≫ 

Suvo, ali hladno! Mraz, magla i sunce obeležiće današnji dan

Jutarnja temperatura od -5 stepeni C na severu do 2 stepena C na jugu i istoku, a najviša dnevna od 3 do 7 stepena

  • 0

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije tokom dana se na području cele zemlje predviđa mraz i magla mestimično, na severu i zapadu zemlje, a tokom dana pretežno sunčano.

U Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm: Očekuje nas sneg i opasno vreme (FOTO)

U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno na istoku i jugoistoku ujutru i pre podne još ponegde sa snegom. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -5 stepeni C na severu do 2 stepena C na jugu i istoku, a najviša dnevna od 3 do 7 stepena.

Inače, tokom noći i sutra ujutru predviđeno je oblačno mestimično sa snegom u zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji uz stvaranje snežnog pokrivača, u nižim predelima od 10 do 15 cm, a na planinama i preko 20 cm.

Tokom noći i sutra ujutru više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Beogradu će ujutru na širem područja grada biti mraza i magle, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 5.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 5. decembra, prognozira se da će u sredu jutro biti hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo toplije, pre podne pretežno sunčano, u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju posle podne naoblačenje sa severa i zapada, mestimično sa slabom kišom.

Do kraja nedelje pretežno oblačno, u četvrtak i petak, mestimično sa kišom, više padavina u južnim i jugozapadnim krajevima, na višim planinama sa snegom, a za vikend i u ponedeljak hladnije, pa se sneg očekuje ponegde i u nižim predelima.

Zatim hladno i bez padavina.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA