Potresna životna priča Staše Brajovića: Srpski kantautor snimio album sa 43 pesme i posvetio ih pokojnoj majci (VIDEO)

- Meni je 43 godine, za svaku godinu je po jedna pesma. U stvari, ovaj album je deo moje životne priče - kaže Brajović

  • 12

Staša Brajović napravio je album za Ginisa. On je, naime, snimio 43 pesme, u znak zahvalnosti za svaku godinu života, svojoj pokojnoj majci, a kako nijedan pevač kao kantautor na prvom albumu nije potpisao toliko pesama i snimio ih u tom vremenskom roku, Ginisov rekord je gotovo izvestan.

PLAKAĆETE OD SMEHA: Zaustavio kola nasred ulice, "odvrnuo" Karleušu i počeo da đuska! (VIDEO)

- Meni je 43 godine, za svaku godinu je po jedna pesma. U stvari, ovaj album je deo moje životne priče. Moja majka, inače nastavnica srpskog, volela je knjige, lepe reči, pa je i sama pisala stihove. Umrla je 2000. godine, a nakon toga ja sam raščišćavao njene stvari. Tražio sam njene pesme, ali ih nigde nije bilo. Nekoliko godina kasnije, saznao sam od njene prijateljice da su pesme bile u časopisima koje je skupljala. Setio sam se da sam, između ostalog, bacio njenu veliku kolekciju magazina kako ne bi samo skupljala prašinu po kući… I tako sam ostao bez tih njenih pesama - otkriva Brajović.

Više od decenije kasnije, u Budvi, u jednoj muzičkoj prodavnici, dok je isprobavao neku gitaru prišao mu je vlasnik jednog kafića u Budvi i predložio mu da svira u njegovom kafiću…

- Iako sam mu objasnio da ja sviram za svoju dušu, ubedio me je i ostao sam tamo celu sezonu. Setio sam se kako mi je majka kupila gitaru od svoje male, profesorske plate i plašila se kako će me to zadovoljstvo kratko držati… I, nekako sam osećao da to što radim ima veze s tom mojom prvom gitarom, da mi je majka nije uzalud poklonila.

foto: Staša Brajović

Prošlog septembra došao je na ideju da bi mogao da snimi album. Nakon toga je napravio muziku i ni manje-ni više nego 150 pesama za 30 dana!

- Mislim da mi je trebalo po 15 minuta za muziku i tekst, toliko sam snažno bio inspirisan, da sam album završio za 24 sata.

Setivši se ponovo majčinih pesama koje je bacio, odlučio je da napravi album sa 43 numere i tako zahvali majci za svaku godinu života, za podstrek koji mu je pružala…

foto: Staša Brajović

Staša Brajović je rođeni Novosađanin, dugo godina je bio vlasnik fotografske radnje, a leta je provodio fotografišući turiste u Budvi gde ima rodbinu. Planira da se s ovim albumom, na kojem su sve pesme njegove, sem četiri Brajine, tri Maretove i jedna Pančova prijavi za Ginisovu knjigu rekorda. Prijavio ga je PR menadžer.

Ovih dana se očekuje dolazak komisije u Beograd, a mi se već spremamo za slavlje.

Daljinac

(P.Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslava

    2. decembar 2017 | 02:05

    Koliko skroman momak a iz ruku mu izlaze dijamanti.Svaka pesma prelepa i iskrena.Slusala sam ih i lepe su balade

  • Jelena

    1. decembar 2017 | 23:29

    Svaka cast! Svaka majka bi bila ponosna da ima takvog sina! Samo napred :)

  • Sandra KV

    2. decembar 2017 | 01:52

    Ovaj momak je razbio estradu njegove pesme su posebne i kvalitetne,tekstovi su mu fantasticni,ima topao glas.Steta sto se nije jos ranije pojavio i oplemenio muziku na ovim prostorima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA