Otac pacijenta se sukobio s doktorkom Domu zdravlja: Mom sinu je bilo zaista loše, a izbacilo me je obezbeđenje (FOTO)

- Požalio se na visoku temperaturu i bolove u grlu, ali je pošto je sestra izmerila mom sinu temperaturu, koja je zbog brufena pala, rekla da mora da zakaže i da neće da ga pregleda - kaže Dragan Đorđević

  • 29

U Domu zdravlja u Prokuplju u petak popodne došlo je do incidenta između pacijenta i doktorke, a intervenisalo je i obezbeđenje Doma zdravlja. Sukob je izbio, kako tvrdi Dragan Đorđević, otac mladića koji je došao na pregled, kada izabrani lekar nije hteo da pregleda njegovog sina. U Domu zdravlja kažu da će se u ponedeljak ispitati ceo slučaj.

I to se desilo: Glavna sestra postala direktor

- Moj sin Stefan (19) imao je jaku prehladu i temperaturu i prethodnog dana pio je brufene. Čekao je da njegov izabrani lekar bude u smeni i otišao je na pregled, jer mu je grlo bilo u katastrofalnom stanju. Pre toga je opet kod kuće popio brufen. Kada se javio lekaru Svetlani Đokić, koja je na Opštem odeljenju, ona je rekla da mora da zakaže pregled. Požalio joj se na visoku temperaturu i bolove u grlu, ali je nakon što je sestra izmerila mom sinu temperaturu, koja je zbog brufena pala, rekla da mora da zakaže i da neće da ga pregleda - kaže Dragan Đorđević.

Foto: Telegraf

On dodaje da je najstrašnije što mu je pregled zakazala tek za sredu, 6. decembar.

IZBACILO GA OBEZBEĐENJE

- Sin me je pozvao i ja sam napustio posao i došao u Dom zdravlja da vidim zašto neće da ga primi. Bio sam prilično uzbuđen zbog svega jer mi je neshvatiljiv takav odnos prema pacijentu. Upao sam u polemiku sa lekarem i ona je pozvala obezbeđenje, koje me je izbacilo. Kod lekara niko ne ide bez preke potrebe i ovoga puta mom sinu je zaista bilo loše, a ona mu zakazuje pregled za šest dana. To je nečuveno i takav odnos je neprihvatljiv za svakog čoveka - objašnjava Đorđević.

Foto: Telegraf

Nakon toga on je odveo sina u Hitnu službu, gde mu je potvrđeno da ima ozbiljnu upalu grla i data mu je terapija. Đorđević, koji živi u obližnjem selu Vodice, odmah je obavestio i zdravstvenog inspektora.

I PREMA ŽIVOTINJAMA SE BOLJE PONAŠAJU

- Neću da stanem, jer smatram da je odnos lekara prema mom detetu potpuno neprimeren. Razumem da je gužva i da treba strpljenja, ali i prema životinjama se bolje odnose. I sada imam problem, jer verovatno mog sina niko neće da pogleda posle ovog, ali ne odustajem. Jednom mora da se stane sa tim bahatim odnosom prema ljudima - razočaran je Đorđević.

Foto: Telegraf

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Zorica Momčilović kaže da trenutno ne može da da izjavu, jer se incident desio u petak popodne, a danas je subota, a vikendom se, sudeći po direktori, ne daju izjave.

- U ponedeljak ćemo se obavestiti o detaljima. Videćemo o čemu je reč, pa ćemo nakon toga moći da nešto bilo šta bliže da kažemo - rekla nam je ona.

Daljinac

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin hud

    2. decembar 2017 | 13:49

    Dali su zakletvu hipokratevu da ce da lece a pogledaj ko Nas I kako Nas lece I ko odlucuje o Nasim zivotima sve se bahato ponasaju I da su jako bitni sramota

  • Mara

    2. decembar 2017 | 20:19

    Dok se tako prave ludi i raspravljam sa pacijenta mogu da obave 3 puta pregled. Ali ne... tupe i prave pacijente budalom. Jadno, mučno, tužno i što je najgore ugrožavaju nečije živote.

  • Paja patak

    2. decembar 2017 | 13:06

    Sacekajte vi ponedeljak nema veze ako neko umre tokom vikenda to nije u vasoj nadleznosti.Ne znam stvarno zasto ljudi umiru vikendom!?Ja bih toj doktorki iscepao diplomu pa da vidim sta gospodja jos zna da radi posto ovaj posao ocigledno ne zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA