≫ 

OGLASIO SE ARNO GUJON: Napali su me, osećam se povređeno, nisam to zaslužio, hteli su da me prikažu kao lošeg momka

Francuski humanitarac oglasio se povodom tretmana koji je juče imao na televiziji N1, gde je kaže, više puta napadan u vezi sa svojim političkim stavovima i gde su pokušali da ga prikažu kao fašistu

Francuski humanitarac Arno Gujon oglasio se povodom tretmana koji je juče imao na televiziji N1, gde je kaže, više puta napadan u vezi sa svojim političkim stavovima.

SRAMAN INTERVJU: Voditeljka htela da predstavi najvećeg humanitarca u Srbiji KAO FAŠISTU (VIDEO)

Pošto mediji počinju da govore o tome, evo mog odgovora, napisao je Gujon.

"Početkom nedelje zvala me je redakcija televizije N1 da gostujem u emisiji "Novi dan" u petak, 1. decembra. Rekli su mi da žele da razgovaramo o mom humanitarnom radu i da najavimo na kraju tribinu koju ću održati na Fakultetu političkih nauka.

Printskrin: N1, Privatna arhiva

Bio sam presrećan što ću konačno imati priliku da govorim o svojim humanitarnim akcijama na N1, pošto me do tada nijednom nisu pozvali da gostujem. Takođe me je radovala činjenica što ću moći da objasnim gledaocima televizije N1 u kakvnoj nehumanoj situaciji se nalaze Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto se na tom kanalu retko govori o tome. Međutim, o tome skoro da nije bilo reči. O mom 13-godišnjem radu smo pričali samo 3 minuta. O humanitarnoj situaciji u enklavama ni minut.

Foto: Privatna arhiva

Ostatak vremena sam morao da odgovaram na napade novinarke koja je pokušavala da me destabilizuje. Pitala me kog sam političkog opredeljenja, pokušala da ocrni mene i moj rad povezujući me sa identarcima u Francuskoj i nacionalistima u Srbiji, pošto sam učestvovao na Vidovdanskom maršu 2009. godine, kada sam 15 dana išao peške od Beograda do Gazimestana.

Iskoristila je i argument da je jedan nacionalistički pokret okačio moju sliku na svom sajtu. Očigledno je da su se pažljivo pripremili za te napade i da su imali nameru da me demonizuju kako bi me prikazali kao lošeg momka. Pošto nisu uspeli u tome, onda su cenzurisali intervju i nisu ga objavili na svom sajtu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Danas se osećam povređeno i mislim da to nisam zaslužio. A što se tiče pitanja o Bloku identitaraca u Francuskoj, to pitanje me je vratilo 10 godina unazad. Taj pokret čiji sam bio član više i ne postoji, nije bio ni u levici ni u desnici, zalagao se za čvrstu migracionu politiku i biop proevropski orijentisan. Bio je i jednini pokret takve vrste koji je bio prosrpski orijentisan po pitanju Kosova i to mi se mnogo svidelo. Odavno sam ga napustio kako bih se u potpunosti posvetio svom humanitarnom radu.

U Francuskoj sam morao često da se pravdam zbog pomoći koju pružamo Srbima na Kosovu, ali iskreno nisam očekivao da ću to morati da uradim i u Beogradu."

Evo Gujonove objave sa Tvitera:

Prema rečima Igora Božića, izvršnog producenta TV N1, ako snimak gostovanja Arnoa Gujona još nije na sajtu N1, vrlo brzo će biti.

- Mi nemamo nikakav problem s tim, to je insinuacija, ako snimak nije već na sajtu vrlo brzo će biti objavljen - rekao je Božić i napomenuo da nije video šta je Francuz objavio na Tviteru o gostovanju na televiziji N1.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi

    2. decembar 2017 | 21:00

    Arno, od Srba koji cene poštenje i humanost imaš, siguran sam, veliku zahvalnost, ljubav i divljenje!

  • Daxxa

    2. decembar 2017 | 17:29

    Ovaj covek je ziva legenda... BOG MU DOBRIM VRATIO...

  • Jana

    2. decembar 2017 | 17:28

    Arno, voli Vas Srpski narod!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA