Izgradnja kanalizacione mreže gotova na proleće: Gradonačelnik Novog Sada obišao radove u Budisavi (FOTO)

Grad je u taj posao uložio oko 200 miliona dinara

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji preostalih 9 km kanalizacione mreže u Budisavi (sliv 1 i 4) kojom će sva domaćinstva dobiti mogućnost priključenja na kanalizaciju.

Pokrajina i osam gradova Vojvodine zajedno ka međunarodnoj promociji regije

Sliv 1 pokriva zapadni deo naselja, odnosno delove ulica Cara Dušana, Omladinske, Kaćke, Vojvođanske, Radnoti Mikloša, Vuka Karadžića, Pionirske i Petefi brigade. Sliv 4 pokriva jugoistočni deo naselja, odnosno delove ulica Prnjavorske, Doža Đerđa, Vuka Karadžića, Šajkaške, Petra Drapšina i Školske.

Izvođač radova sliva 1 i 4 je DOO „Bulevar Company“ Novi Sad, a vrednost te investicije je blizu 67 miliona dinara.

- Prema uveravanjima izvođača radova, završetak kanalizacione mreže u Budisavi možemo očekivati na proleće, u aprilu 2018. godine, a Grad je u taj posao uložio oko 200 miliona dinara. Poput Stepanovićeva, Kovilja, Kaća i skoro celog Sajlova i Rumenke dobijamo još jedno naselje sa kompletno završenom mrežom. Početkom naredne godine uslediće veliki radovi u Veterniku jer nam je cilj da vodovodna i kanalizaciona mreža bude izgrađena u svim delovima grada. Izdvojićemo oko 460 miliona dinara preduzeću Vodovod i Kanalizacija u budžetu u 2018. godini za proširenje kapaciteta prečistača GC2 kod Kvantaške pijace.

Foto: Promo

- To je preduslov da se ugasi prečistač GC1 na uglu Radničke ulice i Keja koji odavno treba da se ukloni odatle, a Grad bi tako mogao da proda jednu od najatraktivnijih parcela, ali i stvorili bismo uslove za izgradnju centralnog prečistača sa sremske strane, na šta odavno čekamo. Takođe, na leto ćemo rebalansom obezbediti sredstva ViK-u da tehnički preuzme vodovodnu mrežu u Begeču - naglasio je gradonačelnik Vučević i zahvalio se građanima Budisave na strpljenju i podršci da se reši višedecenijski problem.

Poslednje četiri godine aktivno se radi na rešavanju najvećeg komunalnog problema u naselju Budisava, a to je problem odvođenja otpadnih voda. Potisnim cevovodom (dužine oko 1100m), koji je izgrađen u ranijem periodu, prikupljene i prepumpane otpadne vode sa prostora Budisave biće odvođene do Kaća, a zatim dalje u gradski kanalizacioni sistem.

Foto: Promo

Kompletna kanalizaciona mreža Budisave, u ukupnoj dužini od oko 23 km, prema projektnoj dokumentaciji podeljena je u četiri sliva. Do sada je izgrađeno oko 13,5 km mreže u šta je uloženo oko 138 miliona dinara. U toku je postupak ishodovanja upotrebne dozvole za izgrađenu kanalizaciju, a kada ista bude dobijena, mreža će biti predata JKP „Vodovod i kanalizacija“ koje je nadležno za izgradnju kućnih priključaka.

Na osnovu Programa održavanja objekata putne privrede, u Budisavi se redovno vrše radovi na sanaciji udarnih rupa u celom naselju. Tucanikom je saniran kolovoz u kraku Ulice Petra Drapšina, nasipanjem tucanika uređen je privremeni parking kod Katoličke crkve u Železničkoj ulici, a asfaltiran je kolski ulaz u krug gde se nalazi sportski teren u toj ulici i popravljena je pešačka staza. Takođe, postavljena je teretana na otvorenom u centru naselja, a sanirano je i postojeće dečje igralište gde su dodate nove sprave i klupe.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kimi

    2. decembar 2017 | 20:58

    A mi u Beogradu na Miljakovcu ima da se podavimo... jos malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA