≫ 

Današnja vremenska prognoza (3. decembar 2017): Nastavak zimske čarolije, sneg će padati u celoj Srbiji

Temperatura će biti bez većeg kolebanja oko nultog podeoka, a u toku noći se očekuje prestanak padavina

  • 1

U Srbiji građane danas očekuje oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a u planinskim predelima će se povećati visina snežnog pokrivača na 20 centimetara.

Zabeleo se Beograd: Prvi sneg ove zime u srpskoj prestonici (VIDEO)

Na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se umereno do potpuno oblačno i malo toplije, povremeno sa slabom kišom, koja će se rano ujutru ponegde lediti pri tlu. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, krajem dana i u ovim predelima kiša će preći u slab sneg.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni, zapadni, a na jugu pre podne umeren južni. Najniža temperatura od minus 2 do 3 C, najviša dnevna temperatura od minus 1 do 1, dok će na na jugoistoku i istoku zemlje biti do do 5 C.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Temperatura će biti bez većeg kolebanja oko nultog podeoka, a u toku noći se očekuje prestanak padavina.

Početkom sedmice u Srbiji će ponegde biti i umeren mraz. U ponedeljak umereno i potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo ujutru na jugoistoku ponegde sa slabim snegom. Uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak u ostalim krajevima povremeno slab sneg uz umeren i jak severozapadni vetar.

Od srede do subote suvo i toplije sa sunčanim intervalima, a za vikend novo naoblačenje sa kišom, a na planinama sa snegom.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA