≫ 

Vozači, budite pažljivi: Sneg pada širom Srbije, moguća je i poledica

Vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume

  • 1

U većem delu Srbije jutros pada sneg umerenog intenziteta, dok se na području južne Srbije očekuje kiša. Nove padavine uslovile su povećanje visine snežnog pokrivača, zato treba voziti sporije, izbegavati nagla kočenja i voziti na dovoljnom odstojanju od vozila ispred, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Današnja vremenska prognoza (3. decembar 2017): Nastavak zimske čarolije, sneg će padati u celoj Srbiji

Vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Sneg koji i dalje pada širom naše zemlje utiče na otežano odvijanje saobraćaja, dok kiša koja je najavljena za danas na jugu Srbije može stvarati i poledicu, pa iz Auto-moto savez Srbije apeluju na vozače da voze opreznije i drže veće odstojanje od vozila ispred.

Prema informacijama zimske službe Javnog preduzeća Putevi Srbije, autoputevi su prohodni, dok na ostalim putevima I reda snega ima i do 5 cm u raskvašenom stanju.

Na putevima II reda, kao i na putevima u planinskim predelima snežni pokrivač je i viši, pri čemu je kretanje znatno otežano.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U toku noći od subote na nedelju, u nedelju ujutro i pre podne u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm, lokalno i više, a u planinskim predelima i preko 15 cm.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, naveo je AMS S.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA