≫ 

LOŠA VEST: Nema naknade za treće dete do punoletstva

Povećanje je predviđeno samo za prvo dete

  • 56

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević demantovao je danas izjavu potredsednice vlade Zorane Mihajlović da se donosi nov Građanski zakonik koji će majkama omogućiti dobijanje naknade za treće dete do punoletstva.

Posle 3 meseca zakašnjenja, stižu naknade za trudnice: Obezbeđeno 400 miliona dinara

On je dodao da nije tačno da će roditeljski dodatak biti povećan za svu decu, već da je povećanje predviđeno samo za prvo dete.

Đorđević je za današnje izdanje "Politike" naveo da je apsolutno nerealno da Građanski zakonik predviđa naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije Zorana Mihajlović juče je izjavila da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim se omogućava veći roditeljski dodatak za svu decu i najavila nov Građanski zakonik koji predviđa da majke primaju nadoknadu za treće dete do njihovog punoletstva.

Đorđević je tim povodom ocenio da vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku, ali je naglasio da je isplata naknade do punoletstva trećeg deteta nemoguća, jer bi se njom srušila ekonomska stabilnost.

Daljinac

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    4. decembar 2017 | 13:32

    Onda da se ne kuka sto je u Srbiji bela kuga i sto ce srpski narod izumreti.

  • Zis

    4. decembar 2017 | 13:28

    Svakoj zeni koja rodi troje i vise dece drzava treba odmah da da penziju ,da smanji penzije takozvanim generalima koji su sami sebi davali cinove pa sada imaju po trista hiljada penzije ,pa da se smanje plate poslanicima i sve to da se da zenama koje hoce da radjaju .E tako se to radi !!!l

  • MARIJA

    4. decembar 2017 | 13:43

    Poručujem ljudima koji posalju komentar tipa."Kad si radjala toliku decu ti ih izdrzavaj i ne traži od države"DA PODSETIM kada se ne daj Boze ta ista država brani idu ta ista deca koju vi nazivate "tolika" i da srpske MAJKE nisu imale za vreme prošlih ratova toliko sinova i kćeri koliko bi nas sad bilo i ko bi u to vreme odbranio Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA