3

Rekonstruišu grejanje usred grejne sezone: Hladni radijatori u domu zdravlja gde borave deca i trudnice (FOTO)

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine

Pacijenti koji dolaze na preglede u stari objekat Doma zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu borave u hladnim prostorijama jer se usred grejne sezone rekonstruiše grejna mreža.

Otac pacijenta se sukobio s doktorkom Domu zdravlja: Mom sinu je bilo zaista loše, a izbacilo me je obezbeđenje (FOTO)

U njemu se pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima.

Radi se o dispanzerima opšte prakse i pedijatrije u jednom od tri najveća objekta doma zdravlja u Novom Sadu. Iako je ugovorom planirano da radovi budu gotovi do početka grejne sezone - 15. oktobra, to se nije dogodilo zbog propusta u radovima.

Radove je usporila i pojava podzemnih voda u delovima zgrade.

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine, kada je ta zdravstvena ustanova odustala od radova upravo zbog početka grejne sezone i nemogućnosti da se prenese i na vreme utroši novac iz budžeta Grada.

- Objekat je priključen na gradsku mrežu daljinskog grejanja, a kako je grejna sezona u ovom trenutku u toku, naručilac ne može da vrši radove na rekonstrukciji instalacija centralnog grejanja u zdravstvenom objektu jer bi nemogućnost zagrevanja objekta u narednim mesecima prouzrokovalo velike teškoće u radu naručioca - zaključeno je u Odluci o obustavljanju postupka javne nabavke male vrednosti.

Foto: 021.rs

U odluci se dodaje da je objekat doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, koji godišnje ima poseta koliko Novi Sad ima stanovnika (oko 350.000), "od izuzetnog značaja zato što se u njemu pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima".

Da se radovi, nažalost, mogu vršiti u toku grejne sezone, pokazuje praksa ove godine, kad su radovi vredni 2,4 miliona dinara počeli na vreme, pa se odužili, na štetu pacijenata i zaposlenih u ovoj ustanovi. Pojedinci su se požalili da je u domu zdravlja jako hladno, te da je "obesmišljena funkcija ustanove za lečenje u kojoj se građani dodatno razbole".

Foto: 021.rs

U domu zdravlja su očekivali su da će radovi biti gotovi na vreme, pa da rad ustanove neće biti ugrožen.

- Dom zdravlja je doneo odluku da se Senzorna soba cela demontira, budući da je u pitanju osetljiva oprema, te zbog toga izvođač i nije mogao da izvede radove u svemu po propisima. Takođe, kako je u objektu došlo do pojave podzemnih voda, jedan deo radova nije bilo moguće izvesti bezbedno i kvalitetno.

- Zbog navedenog je izvođaču radova naloženo da uočene nedostatke otkloni kada naručilac isprazni Senzornu sobu i isuši prostorije u kojima se pojavila podzemna voda, odnosno kada se steknu uslovi za otpočinjanje radova na otklanjanju nedostataka - navode u ustanovi.

Foto: 021.rs

Očekuje se, smatraju u ustanovi, da će radovi uskoro biti gotovi i grejanje uspostavljeno u celom objektu. U većem delu objekta, kažu u ustanovi, već ima grejanja.

Daljinac

(Telegraf.rs/021.rs)

Tagovi: Bolnica, Deca, Dom zdravlja, Grejanje, Hladno, Lečenje, Novi Sad, Pacijenti, Popravka, Rekonstrukcija, Trudnice

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • B
  BASA

  Nista novo kod nas !

 • D
  Dany 5

  I radnike i sefa menjati odmah kad im je bilo kratko leto a da imaju imalo mozga sami bi dali otkaze

 • D
  Dragoslav.

  Gde su bili do sad cele godine. Jadna srbijo.

Večitim studentima još godinu dana za završetak studija

Svečani prijem za osnovce u Ministarstvu unutrašnjih poslova (FOTO)

Dukijeva porodica otkrila koji srpski fudbaler je anonimni davalac koji je njihovom sinu spasao život u poslednjem trenutku (FOTO)

Drama u Prokuplju: Buknulo vozilo Poreske uprave u pokretu

Zrenjaninska bolnica čuva simbol nacističke Nemačke: Pacijent dobio viljušku sa svastikom, niko ne zna kako je dospela tu (FOTO)

Za više od 4 godine na lečenje u inostranstvo otišlo 1.975 dece: Vlada je za njih izdvojila 23 miliona evra

"Tiršova 2" gotova do 2022. godine, imaćemo potpuno novu bolnicu: Vučić obišao radove na rekonstrukciji Univerzitetske dečije klinike (FOTO) (VIDEO)

Velika vojna vežba biće održana 1. novembra u Batajnici, a za to postoji važan povod

Rušenje ili rekonstrukcija? Priča o ovoj džamiji podelila je vernike, ali i celu Srbiju (FOTO) (VIDEO)

Čudo u Valjevu na Malu Gospojinu: Voćnjaci se zabeleli, domaćini strahuju da je to loš znak (FOTO)

Zašto novosadski penzioner plaća skuplju kartu od beogradskog, a niški se vozi za dž?

Stanje radnika posle eksplozije u Kostolcu stabilno: Na naftnoj bušotini pokrenuta istaga

U spomen na srpske junake! Patrijarh Irinej na Mačkovom kamenu osveštao spomen-hram (FOTO)

Devojka (19) došla u Urgentni centar zbog stravičnih bolova, doktor je rekao samo dve reči i sa njom odjurio u operacionu salu

Kosovo je baza za regrutovanje terorista: Prošle godine u redove Islamske države otišle 403 osobe

5 pitanja oko kojih se svađamo, a tek treba da ih rešimo: Slika apokalipse ili korak s vremenom - da li će ovako izgledati Srbija 21. veka?

- Odakle si? - Iz Picodera... A ti? - Iz Pišure: Najsmešniji nazivi delova gradova u Srbiji (MAPE)

Čuvali je kao kriminalca, pasoše dali pilotu, sramota! Državljanka Srbije sa bebom stigla iz migrantskog centra u Podgoricu

Srbi žele da tetoviraju Cara Dušana, Karađorđa i jednonedeljne ljubavi: Tatu-majstor nam je ispričao koje tetovaže uvek odbija da radi (FOTO)

Eksplozija i požar na naftnoj bušotini: Dva radnika povređena u selu Bradarac (VIDEO)

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za petak, 21. septembar 2018. godine

Danas je Mala Gospojina, veliki praznik: Nikako nemojte da radite ove stvari

Treće pojeftinjenje grejanja u Novom Sadu u poslednjih godinu i po dana

Ni veterinari nisu sigurni kakvo se tačno stvorenje pojavilo u Debeljači: Stručnjaci zbunjeni pred slikom misterioznog bića (FOTO)

Lepo su zamolili komšije da ne bacaju đubre, a dobili su najužasniji i najprostačkiji odgovor na to (FOTO)

Užas u Nišu: Policajac udario devojčicu na pešačkom prelazu

Slađana i Goran pobedili su sve prepreke i dokazali da je moguće živeti svoje snove bez obzira na sve (FOTO)

Održana konferencija o visokotehnološkom kriminalu "Poveži se sigurno": U Beogradu predstavnici EU i međunarodnih organizacija (FOTO) (VIDEO)

Zapalio se avion kod Jagodine: Kada je prinudno sleteo, u njemu su bila dva člana posade, isteklo 1.000 litara goriva (FOTO)

Srpkinja sa bebom od 9 meseci nije imala dovoljno novca za boravak u Holandiji, pa su im zabranili ulazak i poslali ih u centar za migrante

4 dana agonije u pribojskoj bolnici: Dragina (60) je pala sa drveta, slomila dva pršljena, lečili su je pogrešno, pa joj je zakazana hitna operacija?!

Da li je preljuba najveći i najgori srpski greh, a ne ubistvo?

Ponovo su se javile neke LGBT osobe koje je sramota pojedinaca sa Prajda: Da li je moguće da to rade na ulici i da samo sebi skaču u stomak?

Srbi igraju kolo nasred Tirane: Nastup naših folkloraša u Albaniji je pod znakom pitanja, ali to ih nije sprečilo da se uhvate za ruke i opletu

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za četvrtak, 20. septembar 2018. godine

Napravila sam leksikon i odnela ga u školu: Deca su pisala iskreno o abortusima i seksualnim iskustvima, pa su odabrala starlete za idole (FOTO)

Jovana sa Mlave i Milesa iz Ljiga dobile ozbiljnu konkurenciju: Zgodni momci iz Koceljeve su u top formi i treniraju za seoske olimpijske igre (VIDEO)

Oni su naša budućnost: Broj IT odeljenja u gimnazijama povećan 5 puta

Zbog jednog dečaka zlostavljača 1.000 učenika ne sme da ide u školu: Ministar Šarčević alarmirao pola države da se to reši

Sva deca u vrtićima moraju da jedu isto, osim u ova tri slučaja

Srpski i rumunski "migovi" krilo uz krilo: Lovci i bombarderi rame uz rame u zajedničkoj vežbi (FOTO) (VIDEO)

Predstavile su se kao Ostroga i Vlažena Marija, a provocirale su i pozivale samo na jedno: "Majka i ćerka" koje su zapalile Prajd (VIDEO)