EPILOG MASOVNE TUČE MIGRANATA U OBRENOVCU: Nasilnici prebačeni u Preševo

- Verbalni sukobi i tuče između migranata su česti, dešavaju se bar jednom nedeljno, ali nikada nisu bili ovako masovni. Sukobi najčešće nastaju zbog pokušaja krađe i te njihove netrpeljivosti - kažu u Centru

  • 4

Migranti su zbog tuče koja je izbila u noći između subote i nedelje u Prihvatnom centru Obrenovac, u nedelju prebačeni u Preševo. U sukobu je učestvovalo njih stotinak, a koristili su i kamenice, zbog čega je moralo da interveniše nekoliko ekipa interventne policije i Žandarmerije. Povređenih nije bilo, a kako "Novosti" saznaju, uzrok tuče je osveta zbog krađe mobilnih telefona i novca.

Opsadno stanje na ulicama Obrenovca: Migrant napao policijsku patrolu

Kako tvrde nadležni iz Uprave kampa Prihvatnog centra za migrante Obrenovac, opšta tuča izbila je između Avganistanaca, Pakistanaca i Indijaca, ali je situacija je smirena veoma brzo.

Foto-arhiva: mod.gov.rs

- Veliki broj migranata učestvovao je u tuči, njih stotinak, ali smo reagovali brzo i pozvali pomoć iz Beograda, tako da smo stabilizovali stanje - kažu u Prihvatnom centru.

Situacija u kampu je juče bila mirna, ali je iz preventivnih razloga, ispred kapije dežuralo jedno vozilo interventne policije.

- Verbalni sukobi i tuče između migranata su česti, dešavaju se bar jednom nedeljno, ali nikada nisu bili ovako masovni. Sukobi najčešće nastaju zbog pokušaja krađe i te njihove netrpeljivosti - kažu u Centru.

I predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrdio je da je situacija u obrenovačkom prihvatnom centru mirna.

- Očekujemo da se situacija stiša. Pojačane su mere bezbednosti. Bilo je i ranije problema, ali je ovo prva masovna tuča... - kaže Čučković.

Foto-arhiva: mod.gov.rs

Ovo, inače, nije prvi incident u Obrenovcu u kome su učestvovali migranti, ali je prvi masovni.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    11. decembar 2017 | 10:41

    Pakistanci i Indijci? Šta će oni ovde? Zašto bar njih ne deportujemo kući?Po svim zakonima za to imamo pravo.Njihove zemlje nisu u ratu.

  • Marijana Bakov

    11. decembar 2017 | 11:12

    Polako ali sigurno postajemo zatocenici ovih divljih ljudi.Dok nas narod umire od gladi,deca se smrzavaju po ulicama,gospoda migranti imaju tri obroka dnevmo I spavaju u toplom,I to im ne valja.Zasto ja u rodjenoj zemlji moram da strepim za bezbednost svog deteta zbog njih?Probudimo se dok jos ima vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA