U učionici najkreativnije učiteljice u Srbiji: Dok čeka nagradu od 1.000.000 dolara podelila je predivnu priču o susretu sa svojih 16 đaka (VIDEO) (FOTO)

Ukoliko osvoji nagradu, Željana dobija milion dolara

  • 2

Nastavnica iz Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice, Željana Radojičić Lukić, našla se na listi finalista za "Global teacher" nagradu, jednoj od najvećih nastavničkih nagrada u svetu. Da Željana ovo zaslužuje pokazuje iznenađenje koje su joj priredili njeni učenici nakon imenovanja.

Seoska učiteljica iz Mionice je na listi 50 najboljih nastavnika sveta: Ako pobedi, dobija milion dolara! (FOTO) (VIDEO)

Oni su ukrasili celu školu, doneli posluženje, na tabli napisali: "Za našu voljenu učiteljicu", a potom joj i predali trofej koji su sami napravili, a na kom piše: "Nekolicina može da predaje, ali samo jedan poseban može da dodirne".

I sama dirnuta postopkom đaka, Željana je na svom Fejsbuk profilu napisala emotivnu poruku:

"Kad se uspeh podeli sa dragim ljudima, on postaje još veći. Ulazim jutros u učionicu i dočekuje me 16 iskrenih osmeha namenjenih samo meni. Jedna učenica vadi plakat, a onda se čuje samo: "Ne sadaaaa! To je za kasnije! Ne moram da vam pišem kakva je bila reakcija celog odeljenja.

Shvatila sam. Nastavila sam nastavu kao da se ništa nije desilo i videla sam poglede oduševljenja i gurkanje ispod klupa. A onda sam dobila poziv da dođem u kancelariju i tu sam sačekala dalji tok događaja.

Hvala vam drage mame i tate mojih đaka što ste se potrudili da vašu decu naučite jednu važnu životnu lekciju. Meni ste pokazali da me poštujete i cenite, ali i da vas raduju naši zajednički uspesi, jer ulazak u top 50 "GlobalTeacherPrize" jeste i vaš uspeh" - napisala je nastavnica.

U biografiji Željane Radojčić Lukić, objavljenoj na sajtu "GlobalTeacherPrize" nagrade ističe se da je ona bivša izbeglica, i da predaje u ruralnoj sredini u kojoj je i sama u školi.

Prema daljim navodima Željana je organizovala projekat sređivanja jedne stare i neopremljene učionice koju je "pretvorila u učionicu iz snova", da bi nakon toga 2011. pokrenula projekat "Čarobno selo", prenosi b92.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    16. decembar 2017 | 14:29

    Bravo, sve cestitke,daj Boze da se rode jos mnogo ovakvih divnih osoba.

  • naja

    16. decembar 2017 | 16:43

    nadam se da mi nećete iskulirati opet poruku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA