Srbi na Kosovu i Metohiji ne moraju ponovo da polažu vozački ispit: Treba da ispune samo jedan uslov

Ova odluka je važna ako se uzme u obzir da je sloboda kretanja za Srbe na Kosovu i Metohiji direktno uslovljena time koja lična dokumenta poseduju

  • 0

Nadležni organi u Prištini dozvolili su svim žiteljima Kosova i Metohije dobijanje vozačkih dozvola bez polaganja ispita, ako poseduju srpske vozačke dozvole izdate do 2016. godine. Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević kaže da je to veoma važna odluka za Srbe na KiM.

Šta ako pre 6 meseci niste zamenili staru vozačku dozvolu? Promena zakona donela i promenu kazne

Radojević je naglasio da je da je ova odluka važna ako se uzme u obzir da je sloboda kretanja za Srbe na Kosovu i Metohiji direktno uslovljena time koja lična dokumenta poseduju.

- Ova odluka je pozitivna za Srbe, a tiče se dobijanja lokalnih ili kosovskih vozačkih dozvola čime će biti omogućeno nesmetano kretanje Srba na KiM - rekao je Radojević.

Ukazao je da odluka obuhvata sva lica koja su položila vozački ispit do 14. septembra 2016. godine kada je potpisan poslednji sporazum o slobodi kretanja u Briselu.

- Od dokumentacije je potrebno predati original srpske vozačke dozvole, za koju napominjem da će biti vraćena, uverenje o položenom vozačkom ispitu, plaćanje takse, kao i lekarsko uverenje - zaključio je Radojević.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA