≫ 

Skočio u sigurnu smrt, ekipa policajaca i Hitne pomoći obavila herojsku akciju: Nezapamćena drama kod Niša (FOTO)

Detalje spasilačke akcije, na svom Fejsbuk profilu podelio je lekar Hitne pomoći Miodrag Branković

  • 5

Niška policija i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć natčovečanskim naporima uspeli su da spasu život mladiću (30) iz sela Kamenica koji je 19. decembra skočio sa stene u provaliju na potezu između takozvanog Srećkovog vrela i Čukera.

Vuk (2) je ostao sam na svetu, i baš kad se pojavio tračak nade izgubio je najvažniju bitku: On je prva žrtva malih boginja u Srbiji

Po nepristupačnom terenu i izuzetno hladnom vremenu spasioci su se skoro tri sata probijali dok nisu prišli unesrećenom i izvukli ga iz provalije. Detalje spasilačke akcije, na svom Fejsbuk profilu podelio je lekar Hitne pomoći Miodrag Branković.

- Od 20 do 23.40 sati učestvovao sam u potrazi i spasavanju pacijenta u selu Kamenica kao deo ekipe Hitne medicinske pomoći, (vozač Zvonko Veselinović i medicinska sestra Jasmina Ilić), zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Nišu.

- Posle nekoliko sati potrage policajci su uspeli da pronađu pacijenta, a onda smo ga uz pomoć nosila spustili do vozila i prebacili do Urgentnog centra. Bilo je strašno teško jer nismo imali adekvatnu obuću za zimske uslove, penjali smo se u patikama a samo zahvaljujući požrtvovanosti i sreći uspeli smo da spasimo čoveka a da se niko drugi ne povredi – naveo je Branković koji je snimio deo uspona do unesrećenog čoveka.

Kako saznajemo, mladić koji je skočio sa stene je iz sela Kamenica a njegov nestanak prijavili su roditelji. On se te večeri pozdravio sa porodicom, požalio im se da ne može više da živi dosadašnjim životom i nestao.

Nesrećni ljudi su posumnjali na najgore i obavestili Policijsku stanicu u naselju Pantelej. Odmah su upućene dve patrole na teren koje su započele potragu za nestalim mladićem.

- Posle skoro tri sata, u blizini Srećkovog Vrela na oko četiri kilometra od sela Kamenica, čuli su njegovo zapomaganje. Međutim, pristup do čoveka bio je skoro nemoguć zbog strmog terena i snega koji je pretio da i spasioce povuče u ponor. Samo zahvaljujući izuzetnoj hrabrosti i njihovoj i medicinske ekipe, uspeli su da ga izvuku bukvalno se držeći jedni za druge i uz pomoć nosila koje su ojačali policijskim uprtačima - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Spašeni mladić je zbog povrede kičme zadržan na lečenju u niškoj bolnici.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misterio

    23. decembar 2017 | 14:38

    Pa ne mogu ni ja Al moram najlakse je dici ruku na sebe bori see prijatelju do kraja

  • Milorad

    23. decembar 2017 | 14:33

    E sad je sposoban da zivi, u invalidskim kolicima.

  • Anka

    23. decembar 2017 | 14:15

    Hvala bogu da je sve ured sa svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA