Sezona skijanja počela i na Zlataru: Jedna od staza vodi do samog centra Nove Varoši

Postoji još jedna staza koja je prava retkost u Srbiji, ali i na Balkanu

  • 1

Sezona skijanja počela je i na Zlataru, a ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju će biti staze u dužini od oko tri i po kilometra, među kojima je i jedna koja vodi do samog centra Nove Varoši.

Spektakularno otvaranje ski sezone na Jahorini

Šef skijališta na Zlataru Salih Turkmanović, kaže da na stazama ima od 25 do 30 centimetara utabanog snega, što je preduslov za dobro skijanje.

- Gužvi nema, staze su dobro uređene. Rekreativna staza je duga 600 metara i opslužuje je žičara Sidro. Cena ski pasa je 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu - rekao je Turkmanović.

Prema njegovim rečima, postoji još jedna staza koja je prava retkost u Srbiji, ali i na Balkanu.

- Ta staza je duga 1.300 metara i ona se spušta skroz do centra grada. Celom svojom dužinom je osvetljena i osnežena. Ušla je u kategorizaciju za održavanje takmičenja. To je jedna inpozantna slika, nemate predstavu dok ne stanete na skije i stazu, onda vam se otvori vidik da vidite grad. Mislim da nigde ne postoji mogućnost da se stazom spustite do centra grada, autobuske stanice i da se vratite žičarom natrag. To je pravo uživanje - istakao je Turkmanović za Glas zapadne Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On dodaje da je dnevna cena ski pasa na žičari četvorosed 1.200 dinara.

Turkmanović ističe da je prošla godina bila solidba, ali očekuje da će ova biti znatno bolja, jer se išlo ka brojnim povoljnostima za sve posetioce ove planine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA