≫ 

Majka, baka i prabaka prisetile su se 1. rođendana svojih ćerki: Jedna od njih je umesto torte, jurila pivo pre 30 godina! (FOTO) (VIDEO)

Porodica sa četiri generacije žena

  • 1

Prvi rođendan deteta jedan je od najznačajnijih datuma u životu svakog roditelja, i njegova proslava priprema se sa puno pažnje i ljubavi. Međutim, postavlja se pitanje da li postoji razlika u slavlju sada, u odnosu na neka prošla vremena. Ko bi dao bolji odgovor na to, nego porodica u kojoj postoje četiri generacije, od kojih su tri majke.

Srbi menjaju običaje! Sve češće slavu ne slave u svom domu, već po restoranima

Tri majke, Dragica koja je ujedno i baka i prabaka, Snežana koja ima i unuku, i Tijana koja ima ćerkicu od godinu dana, i koja je i najmlađa majka u ovoj porodici sa četiri generacije, ispričale su svoje iskustvo proslave prvog rođendana.

Foto: Telegraf

- Pravili smo rođendan za Snežu, prvo dete i onda su došli rođaci. Moja majka je donela pogaču, pile, piće. Tu je bilo puno rođaka, prijatelja, bilo je veselo, lepo - ispričala je za Telegraf.rs Dragica, najstarija među majkama i prabaka malene Klare.

Dragičina ćerka, Sneža, ispričala je kako je ona proslavljala rođendan svoje naslednice.

- Tijanin prvi rođendan je bio strašno veseo. Imali smo dosta društva, rodbine. Tića nije imala kosu, to nam je bio najveći problem, kako da stavimo neku mašnicu, tad se nisu nosile trakice, niko ih nije smislio. Detalj koji je bio interesantan - više je jurila na flašu piva nego na tortu - prisetila se Sneža prvog Tijaninog rođendana.

Došao je red da i Tijana podeli svoje iskustvo, i da objasni kako izgleda proslava prvog rođendana iz ugla moderne majke.

Printskrin: now.telegraf.rs

- Klarin prvi rođendan je bio malo drugačiji od ovih rođendana koji se danas slave. Nismo hteli da pravimo svadbu od prvog rođendana. Hteli smo nešto intimnije, napravili smo kod kuće, ali ipak je bilo malo drugačije nego što se to radilo nekada. Imali smo temu, bila je disko parti - priča Tijana.

POKLONI NEKAD I SAD ZA PRVI ROĐENDAN

Na osnovu porodice u kojoj postoje četiri generacije, moglo bi da se zaključi da je darivanje ostalo manje više isto. Sve tri ćerke su za svoje prve rođendane dobile igračke, novac ili garderobu.

- Jedini poklon koji je bio na starinski način bio je poklon od kumova, dobili smo zlatnik kao neki dukat sa Klarinim likom - rekla je za Telegraf.rs, Tijana.

Na osnovu video-snimka koji možete da pogledate ispod, može da se izvuče zaključak da se i proslava prvog rođendana nije mnogo promenila.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    24. decembar 2017 | 18:03

    Ovakve priče,prosto nateraju čoveka na suze radosnice,zelim vam još mnogo zajedničkih rodjendana i da ih proslavite u zdravlju i veselju🤗🤗🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA