≫ 

Rekordan odziv: 23.180 građana na preventivnim pregledima (FOTO)

Ministarstvo zdravlja, uz zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu, najavljuje da će akcija preventivnih pregleda, zbog velikog interesovanja građana, biti nastavljena već sredinom januara

  • 0

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je danas, u četvrtoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, zabeležen rekordan odziv građana koji su obavili preglede.

Besplatni zdravstveni pregledi danas su u celoj zemlji: Veliki odziv građana, najviše ih brinuli ovi problemi

Do 16 časova, kada je akcija završena, u nekoj od 98 zdravstvenih ustanova širom Srbije, čak 23.180 građana obavilo je preventivni pregled. Od tog broja, 5.816 građana pregled je obavilo u Beogradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Rekordan odziv građana na besplatne preventivne preglede, kaze se u saopštenju, najbolja je potvrda da su građani prepoznali značaj akcije Ministarstva zdravlja, ali i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ta činjenica, kao i nekoliko hiljada građana kojima je na preventivnim pregledima dijagnostifikovano i prevenirano ozbiljno oboljenje, motiv su Ministarstvu zdravlja za nastavak ove akcije i u narednoj godini.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Stoga Ministarstvo zdravlja, uz zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu, najavljuje da će akcija preventivnih pregleda, zbog velikog interesovanja građana, biti nastavljena već sredinom januara, navedeno je u saopštenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Građani su danas mogli da obave besplatne oftamološke preglede, ultrazvučni pregled stomaka i laboratorijski pregled holesterola, triglicerida i drugih lipida u krvi.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA