≫ 

U novoj angio sali Opšte bolnice u Čačku spasen prvi život

Angio sala pri Opštoj bolnici u Čačku, otvorena je 18. decembra, prostire na oko 200 kvadratnih metara, a za njenu adaptaciju i opremanje utrošena su 72 miliona dinara

  • 1

U novootvorenoj angio sali Opšte bolnice u Čačku, jutros je urađena prva intervencija, a reč je o koronarografiji, izjavila je za Glas zapadne Srbije vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević.

Posle 60 godina rada: U Čačku otvoreno obnovljeno porodilište (FOTO)

On kaže da je koronarografija urađena kod muškarca starog 55 godina. Intervenciju je obacio profesor doktor Vladimir Miloradović, interventni kardiolog iz Kliničkog centra Kragujevac, zajedno sa kolegama iz Čačka. Inače, čačanski lekari se edukuju na klinici Dedinje.

Milošević je rekao da se pacijent dobro oseća posle intervencije i da se očekuje da sutra bude pušten na kućno lečenje.

Angio sala pri Opštoj bolnici u Čačku, otvorena je 18. decembra, prostire na oko 200 kvadratnih metara, a za njenu adaptaciju i opremanje utrošena su 72 miliona dinara.

Prilikom nedavne posete čačanskoj bolnici, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će angio sala mnogo značiti za osobe koje imaju kardiološke probleme.

- Kod pacijenata koji dožive neki problem tog tipa, najvažnije je reagovati u prva tri sata. U ovoj angio sali pomoć će biti prvenstveno pružena Čačanima, ali se očekuje da u nju dolaze i pacijenti iz Kraljeva, Novog Pazara - rekao je Lončar.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    26. decembar 2017 | 15:46

    Samo još stučnjaci fale, džaba alat ako nema majstora. I obrnuto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA