≫ 

SEĆATE LI SE KONCERTA NA HIPODROMU? ! Fanovi Bijelog dugmeta dobili odštetu na sudu ! Spor je trajao punih 12 godina

- Važno je da smo kao građani dokazali da je koncert bio neadekvatno ozvučen i da se 300 metara dalje od bine nije ništa ili se vrlo loše čulo - ističe advokat Arsenije Katanić

  • 4

Organizatori oproštajnog koncerta "Bijelog dugmeta" na beogradskom Hipodromu 28. juna 2005. godine moraće da na ime odštete isplate 39 posetilaca, svakom po hiljadu dinara za ulaznicu sa zateznom kamatom za sve godine unazad. Ovako se završio spor koji je trajao punih 12 godina, a u kome je 39 posetilaca tužilo organizatore što su imali samo sliku, ali ne i ton zbog lošeg ozvučenja, pišu "Novosti".

PRIZNAO POSLE 33 GODINE: Zbog OVE pesme je Željko Bebek napustio "Bijelo dugme"! (VIDEO)

Oni su bili popularniji od Elitnih odreda danas: Ovo je top-lista albuma 1976. godine (FOTO) (VIDEO)

Maratonski spor je započet u Prvom, a kasnije nastavljen u Trećem osnovnom sudu u Beogradu i za to vreme održano je 30 ročišta. Prva presuda je bila u korist organizatora koncerta Music Star Production-a, ali je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posetioci ipak nisu mogli dobro da čuju muziku.

Razočarani posetioci iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Odžaka, Trstenika, Kraljeva i drugih gradova podneli su tužbu protiv organizatora i veterana jugoslovenskog roka.

Printksin: Youtube/ sikljanafta

Arsenije i Gordana Katanić su u svoje i u ime još 150 građana Novog Sada, smatrajući da su oštećeni, tražili da koncert bude ponovljen ili da im se vrati novac.

Printksin: Youtube/ sikljanafta

Kako je svako branio svoju stranu, a spor trajao godinama, 150 potpisnika tužbe je izgubilo strpljenje i odustalo, a najupornijih 39 je insistiralo na svojim pravima.

Printksin: Youtube/ sikljanafta

- Važno je da smo kao građani dokazali da je koncert bio neadekvatno ozvučen i da se 300 metara dalje od bine nije ništa ili se vrlo loše čulo - ističe advokat Arsenije Katanić dodajući da su on i supruga bili na 200 metara od bine i da nisu dobro čuli muziku.

Po presudi organizator je bio dužan da svima obezbedi kvalitetan zvuk čak i za manje kvalitetno mesto, a to nije obezbedio.

Printksin: Youtube/ sikljanafta

Fanovi "Dugmića" bi više voleli da je grupa održala novi koncert sa boljim ozvučenjem, ali smatraju da je i ovakvom presudom, pravda zadovoljena.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beria

    27. decembar 2017 | 09:18

    Bio sam na koncertu, ozvučenje uzas! Sramota ! Brega stari manipulatora, da mazne lovu uz što jeftinije troškove.

  • Stojko

    27. decembar 2017 | 08:53

    Tih 39 gradjana sigurno vodi ispunjen i srecan zivot.

  • Gina

    28. decembar 2017 | 01:04

    Ja sam se na tom koncertu više od sat vremena probijao dok nisam stigao do bine, koga je mrzelo ostao je pozadi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA