Praznična atmosfera u Kikindi ima poseban ton: Jednoj Danijeli ispunjava se životni san (FOTO)

Ne postoji lepši i humaniji način da se ove ikebana prodaju i da sav prilog bude namenjen porodici koja želi potomstvo

  • 1

Tradicionalni novogodišnji vašar u Kikindi u duhu praznične atmosfere okupio je ove godine oko 30-ak izlagača koji posetiocima nude proizvode domaće radinosti.

U Banatu napravljeno bajkovito "medeno selo": Utiske koje ostavi na vas dugo ćete prepričavati (FOTO)

Novogodišnje ikebana, predmeti napravljeni dekupaž tehnikom, pleteni, štrikani i heklani ručno rađeni proizvodi deo su bogate ponude.

Međutim, pažnju najviše privlači štand Olgice Sredojević koja prodaje ikebane i sav prilog biće namenjen Danijeli Tamaši, sugrađanki kojoj je najveća želja potomstvo, te će novac biti prikupljen za veštačku oplodnju.

Foto: Telegraf

- Pozivam sve naše sugrađane da se odazovu akciji i da pomognemo Danijeli. Naše malo, Danijeli znači mnogo. Mislim da ne postoji lepši i humaniji način da se ove ikebana prodaju i da sav prilog bude namenjen porodici koja želi potomstvo - istakla je Olgica.

Građani dirnuti gestom humane Kikinđanke, odazivaju se u sve većom broju.

Foto: Telegraf

- Divno, ovako nešto još nismo videli, kupila sam ikebanu i želim im svu sreću sveta, rekla je gospođa Snežana M. Vredne ruke baka iz Gerontološkog centra u Kikindi na vašaru su izložile ručno pletene kape.

- Radili smo motive Kikinde, a to su sove koja se najviše traže. Ručno smo plele kape, šalove i rukavice, uz druženje i pesmu kapa se brzo isplete, kažu nam iz Gerontološkog centra. Pored odevnih predmeta, posetioce privlače štanadovi sa hranom i pićem. Tradicionalni "kuglof" predstavila je Smiljana Ratko.

- Kuglof je kolač od grožđica, badema, lešnika, možete da ga pravite sa čim god želite. Veruje se da kuglof prave samo vedre i nasmejane osobe - sa osmehom kaže ova vredna ženica. Novogodišni vašar i ove godine organizovala je Kancelarija za turizam grada Kikinde, a posebnu notu mu daje humanitarnost.

Foto: Telegraf

-Akcija "Čaj od srca" kikindskog Crvenog krsta realizovana je tokom desetodnevnog programa. Koncerte organizujemo svakodnevno. Na dan Nove

godine od 11 do 12 časova za najmlađe biće upriličena dečija Nova godina, dok smo za doček pripremili vatromet - ističe Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam grada Kikinde.

Novogodišnji vašar u Kikindi trajaće sve do 31.decembra,a ono što ga čini posebnim i drugačijim od drugih je humanost izlagača i želja da se pomogne našim sugrađanima.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • . Anica

    27. decembar 2017 | 20:32

    Pohvale za humanitarnu akciju. Nadajmo se da će se Danieli želja ispuniti. Srećno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA