≫ 

Olujni vetar od jutros nas UBIJA U POJAM: U jednom delu Srbije ekstremno opasni naleti, a evo kada će prestati! (FOTO)

Vetar će u košavskom području dostizati brzinu do 24 metara po sekundi

  • 0

Ovog jutra sve je probudio jak olujni vetar koji duva tolikom jačinom, da se nikome ne mili da promoli glas napolje. Iako je bio najavljen, niko ne voli da ga olujni naleti nose ulicama, pa se već pitamo kada će udari prestati. Republički hidrometeorološki zavod izdao je narandžasti meteoalarm u Banatu zbog vremena koje može da bude opasno po ljude i životinje, i da izazove materijalnu štetu.

Novogodišnje jelke iz gradova Srbije: Pogledajte kreacije koje postaju glavne selfi atrakcije (FOTO)

Vetar koji će u košavskom području dostizati brzinu do 24 metara po sekundi, a u planinskim čak 28, će krajem dana i tokom noći oslabiti.

Upozorenje na olujni vetar Printskrin: RHMZ

U delu Vojvodine, u Banatu, narandžasti meteoalarm koji je na snazi zahteva posebnu obazrivost, da ljudi budu svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Meteoalarm Printskrin: RHMZ

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BEOGRAD - U ovom gradu brzina vetra dostizaće brzinu od 29 kilometra na čas, minimalna temperatura biće 2 stepena Celzijusove skale, a maksimalna će ići do 13. podeoka. Kiša se očekuje oko podneva, a vetar će slabiti kako bude odmicao dan.

Vetar će početi da slabi oko tri popodne.

Vremenska prognoza za Beograd Printskrin: accuweather.com
Vremenska prognoza za Beograd Printskrin: accuweather.com

NOVI SAD - Vetar će dostizati maksimalnu brzinu od 37 kilometra na čas, minimalna temperatura biće 2 stepena, a maksimalna će dostizati 12 podeok Celzijusove skale. Očekuje se i kiša koja je najavljena za podnevne sate. Slično vreme kao u Beogradu.

I ovde će vetar početi da slabi oko tri popodne.

Vremenska prognoza za Novi Sad Printskrin: accuweather.com
Vremenska prognoza za Novi Sad Printskrin: accuweather.com

NIŠ - Vetar će u ovom gradu biti umeren i dostizaće brzinu od 18 kilometra na čas. Minimalna temperatura će biti jedan stepen iznad nule, a maksimalna će biti prijatnih 12 stepeni Celzijusa. Nišlije očekuje sunčano vreme sa naoblačenjem.

Na jugu Srbije, vetar će početi sa slabljenjem tek oko pet popodne.

Vremenska prognoza Niš Printskrin: accuweather.com
Vremenska prognoza Niš Printskrin: accuweather.com

KRAGUJEVAC - Brzina vetra u gradu Šumadije, dostizaće 28 kilometra na čas, uz minimalnu dnevnu temperaturu od nula stepeni. Maksimalna temperatura u ovom gradu biće niža za dva stepena nego u drugim, i iznosiće 10 stepeni Celzijusove skale. Takođe su najavljene padavine, koje se očekuju za podne.

I u Šumadiji će vetar početi da slabi oko pet popodne.

Vremenska prognoza Kragujevac Printskrin: accuweather.com
Vremenska prognoza Kragujevac Printskrin: accuweather.com

Ovakve vremenske prilike iziskuju dodatan oprez za volanom, pogotovo na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura, jer se sneg intenzivno topi i tako povećava mogućnost stvaranja odrona na tim mestima.

Veći oprez će svakako biti potreban i zbog mokrih kolovoza, koji znatno produžavaju zaustavni put vozila, pa usled proklizavanja dolazi i do izazivanja čestih saobrajanih nezgoda. Vozače očekuje dobra prohodnost na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA