Čitali smo knjige utisaka u Beogradu: Šta se najviše piše, ko ima najviše udvarača? (FOTO)

- Znam je iz viđenja. Uvek sam se pitao ko je ta devojka. Dok je jednog dana nisam sreo u vašoj apoteci. Zagorka. Simpatična, mlada, puna energije, spremna da uvek da dobar savet. Sve ono što krasi prelepu Gospođicu!

  • 0

Hvalospevi, kritike, udvaranja, čestitke... do pre nekog vremena, dok ih nisu "pojeli" Fejsbuk, Tviter i ostale društvene mreže, redovno su ispunjavali stranice Knjiga utisaka koje se mogu naći u maltene svakoj instituciji, ali i prodavnici, apoteci, biblioteci, bolnici...

URNEBESNO - NAJLUĐE IZJAVE SRPSKIH PACIJENATA: "Pomagaj dete, muž mi otekao dole na snagu"! (FOTO)

Ove knjige kao da je pojelo vreme, isto koliko je i papirne novogodišnje čestitke pregazilo slanje SMS poruka.

Danas retko ko uzme olovku i na papir ove knjige prenese ono što mu je na duši. Da li zato što se trka s vremenom, ili zato što će danas svako, kako kažu zaposleni, utisak okačiti na Fejsbuk, Tviter ili društvene mreže?

U to smo se i sami uverili. Jedna knjiga traje i po 3, pa i 4 godine. Njene stranice se sporo okreću, ali ono što je u njima ipak je vredno pomena.

Foto: Telegraf.rs

Ove knjige kriju, ruku na srce, najviše kritika, i to pogotovo u onim institucijama u kojima se građani "rvu" sa zaposlenima na šalteru.

Utešno je, međutim, i što u njima ima pozamašn broj hvalospeva, što znači da ljudi ipak nisu postali škrti na tome, ali ima i onih koji su otkrili u njima i svoje simpatije.

Kao na primer jedan mladić, kojem se dopala lepa apotekarka.

- Znam je iz viđenja. Uvek sam se pitao ko je ta devojka. Dok je jednog dana nisam sreo u vašoj apoteci. Zagorka. Simpatična, mlada, puna energije, spremna da uvek da dobar savet. Sve ono što krasi prelepu Gospođicu!

Foto: Telegraf.rs

Ovo je samo jedan u nizu komentara koji je ostavljen u Knjizi utisaka na račun Zagorke, devojke koja radi u Apoteci na okretnici autobusa u Ustaničkoj ulici.

Zagorka je, ispostavi se, omiljena mnogima jer je svaki drugi ostavljeni utisak na njen račun. Nije nam poznato da li se upravo neko od zainteresovanih mladića usrećio, ali kako nam je rečeno, prelepa apotekarka je najlepim povodom na bolovanju jer nosi bebu.

Foto: Telegraf.rs

U jednoj prehrambenoj prodavnici u kojoj nam nisu dozvoli da slikamo knjigu za oko nam je zapao komentar jednog tate, koji tvrdi su uočevi diskriminisani. Naslućujemo da je stajao sa detetom u redu na kasi, a da ga nisu pustili da plati kupovinu pre svih.

- Zašto svi ustupaju mesto na kasi u prodavnici majci sa detetom ali ne i nama muškarcima? Zašto ni kasirka ne reaguje? Ovo je diskreditacija - napisao je besni otac koji je od izvesnog Steve dobio i odgovor koji bi ga još više iznervirao da je video:

- A ti ideš u kupovinu s detetom zbog toga?

Da Srbi leče rane od neuzvraćene ljubavi na svakojake načine i da ih traže gde god im padne na pamet dokaz je komentar sredovečnog gospodina koji je taj lek potražio u jednoj prodavnici zdrave hrane u Leštanima.

- Ostavila me je ljubavnica. Tužan sam. Tada uvek jedem svašta. Došao sam kod vas ali nemate zdravu hranu za ranjeno srce. Baš tužno - napisao je izvesni Momir.

Foto: Telegraf.rs

S obzirom na to da je on ovaj komentar ostavio u maju 2016. godine iskreno se nadamo da mu se ljubavnica vratila, ili da je pronašao lek za svoje srce.

Najažurniji u popunjavanju Knjiga utisaka, čini se, su pacijenti. U zdravstvenim ustanovama je dovoljno uzeti tu svesku i saznati šta tišti pacijente, ko je od osoblja ljubazan ko nije, na kom odeljenju je javašluka a na kojem red, rad i disciplina, da li vredi unapred zakazivati pregled...

Ali, ne izostaju i pohvale koje se retko sreću kada govorimo o zdravstvenim ustanovama. Ipak, izuzetaka ima.

U patronažnoj službi Domu zdravlja Voždovac naišli smo na više hvalospeva na račun ove ustanove i zaposlenih u njoj. Jedan od njih je ispod:

Foto: Telegraf.rs

Ima i onih koji su u nekim ustanovama bili ležeći pacijenti pa maltene poželeli da ostanu u njoj kao što je slučaj sa Vojnomedicinskom akademijom.

Foto: Telegraf.rs

Redakcija Telegrafa se iskreno nada će ove knjige u Novoj 2018. godini biti ispunjene sa još lepšim komentarima.

Srećna Nova 2018. godina!

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA