≫ 

Vozači, budite strpljivi: Pojačan saobraćaj, na granici se čeka pola sata

Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, čekanja nisu duža od 30 minuta

  • 4

Saobraćaj je ove večeri očekivano pojačanog intenziteta, posebno na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Potpuno novogodišnje ludilo u Beogradu: Sve stoji, aplikacije crvene, totalni kolaps u saobraćaju

Veći broj vozila beleži se i na auto-putevima.

Zbog očekivano pojačanog saobraćaja i nešto sporijeg prolaska kroz pojedine naplatne rampe, potrebno je da vozači pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao sam protok vozila, naveo je AMS S.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Očekuje se da će tokom prednovogodišnjeg vikenda saobraćaj biti pojačan i na graničnim prelazima, a najopterećeniji su Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, čekanja nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, pa AMS S preporučuje da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA