Srbija kao Rusija po merama bezbednosti: U novogodišnjoj noći BIA i MUP na ulicama, ništa se ne prepušta slučaju

Veliki broj stranih, ali i naših državljana dočekuje Novu godinu na ulicama i trgovima. Zato je oprez neophodan

  • 85

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da su preduzete sve mere kako bi građani Srbije i brojni turisti u našoj zemlji mogli bezbedno da provedu praznike.

BEOGRADSKO NASELJE U STRAHU: Obijaju se kuće, pljačkaju apoteke, policija ne rešava slučajeve

Stefanović je podsetio da je, za borbu protiv terorizma formiran, pre nekoliko godina, štab koji prati sve slučajeve ekstremizma i terorizma na teritoriji Republike Srbije, a da je uspostavljen i poseban štab koji će pratiti novogodišnja i božićna dešavanja.

- Imamo ogroman broj turista ne samo u Beogradu, već celoj zemlji. Imamo veliki broj stranih, ali i naših državljana koji dočekuju Novu godinu na ulicama i trgovima. Razgovarali smo sa gradonačelnicima velikih gradova i predsednicima opština, i ukazali im koje su to dobre mere koje mogu, ne invazivno, ne previše drastično, da primene, a da na dodatni način zaštite bezbednost građana - rekao je on.

Stefanović je kao primer mera kojima se onemogućava da neko zloupotrebi praznične dane, naveo betonske žardinjere, koje, kako kaže, mogu da izgledaju veoma lepo, a mogu da zaustave saobraćaj, odnosno da spreče da neko ne uđe kolima u pešačku zonu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najavio je da će štab MUP-a i BIA imati posebno dežurštvo i da će raditi 24 sata tokom predstojećih praznika, te pratiti sve aktivnosti i neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti Srbije.

- Veoma pažljivo pratimo sva dešavanja u našoj zemlji. Mogu da kažem da Republika Srbija stoji veoma stabilno i bezbedno, situacija u našoj zemlji je mirna. Nadam se da će i građani tome doprineti - istakao je Stefanović.

On je uputio poruku građanima da ne koriste vatreno oružje, ne sedaju za volan pod uticajem alkohola i doprinesu da ovo budu dani kada će se veseliti i lepo proslaviti sa porodicama, bez da nanose štetu sebi i drugima.

Stefanović je kazao da je, što se terorizma tiče, to problem koji nikada ne smete da posmatrate olako, kao i da se Srbija prema tome odgovorno ponaša.

Foto: Telegraf

- Razmena podataka sa drugim partnerima je ključna stvar i samo tako možete da dođete do potrebnih informacija. Jedna zemlja sama to ne može, koliko god da je velika. Mere koje se primenjuju, moraju neprestano da se primenjuju - objasnio je on.

Stefanović je poželeo građanima Srbije da u 2018. imaju više razloga za osmeh.

- Voleo bih da u 2018. mogu da osete kako oni napreduju sa svojom državom i da novogodišnje i božićne praznike provedu u miru, bezbednosti i sreći, da pronađu momenat da predahnu sa porodicom. Želim im da 2018. bude srećna i uspešna - poručio je Stefanović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • župan

    30. decembar 2017 | 17:32

    Sigrnost svakog ko je nadoceku treba biti na prvom mestu!

  • Nenad

    30. decembar 2017 | 16:23

    Vrlo Odgovorno ponasanje bezbednosnih sluzbi.Uvek su vrlo odgoovorni i svakako se moze racunati na njih.

  • Tomi

    30. decembar 2017 | 16:51

    Gradjani uvek treba da su bezbedni,a verujemo da ce bezbednosne sluzbe odlicno odraditi svoj posao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA