Hrvatski sveštenik poredi Balaševića sa Tompsonom: Prikazujete ga kao dobru dušu, a on samo huška protiv Albanaca, Hrvata i Slovenaca

Seštenik Ivan Mandurić nije štedeo srpskog pevača u svom blogu

  • 28

Pošto je omiljeni hrvatski sveštenik Ivan Mandurić nazvao Đorđa Balaševića "notornim, bezveznim, bezličnim i pretvornim povodljivcem", odlučio je da objasni svoj status u podužem tekstu koji je objavio na blogu.

Tompson održao ustaški čas srednjoškolcima: U društvu časne sestre pričao o "veri, ljubavi i domovini"?! (FOTO)

Otac Mandurić u podužem tekstu dotakao se Đorđa Balaševića, Tompsona, Doris Dragović i Bore Čorbe i između ostalog zaključio da treba da se obarti Balaševiću.

Mandurić je naveo da je Balašević pevao huškačke pesme protiv Slovenaca, Albanaca i Hrvata i da bi trebalo da ima isti tretman kao Doris Dragović koju su novinari u Srbiji pokopali pred beogradski koncert zbog izjave da nikad neće da peva u Srbiji.

Foto: Tanjug/HINA /Mario STRMOTIC

Sveštenikov blog prenosimo u celosti:

"Nema šanse da Balaševića jednako tako pričeka neki novinar HRT-a i postavi mu ta pitanja o Vukovaru i podseti ga šta je onda govorio. Nego, oni umesto toga, čine sve kako se Balašević ne bi suočio s tim pitanjem. Oni Balaševiću tepaju, prikazuju ga kao nevinu dobru napaćenu dušicu, simpatičnog bezazlenog lika…

Od njega zapravo prave simpatičnog Deda Mraza. A ko ne voli Deda Mraza? Dakle, kod nas, mediji ne da ne rade svoj posao, nego čine suprotno od onoga što bi moralo i trebalo da čine. Nema tog novinara koji bi se usudio nešto tako da pita Balaševića u Zagrebu pred kamerama. Da se to dogodi, valjda bi premrlo pola Hrvatske od šoka.

Foto: Telegraf

Zašto onda ne zameram i Tompsonu? Kao što rekoh, nikome ne treba braniti da peva. Kad je njegov slučaj u pitanju, novinari – to svi možemo da posvedočimo – ne propuštaju da postave brdo i svu silu svih mogućih škakljivih pitanja. I nikada ga, za razliku od Balaševića, nisu tetošili, prikazivali kao neku dobricu … nego, naprotiv.

Nadalje, Tompson je prošao iskrenu duhovnu katarzu – preobraćenje – za koju se zna – a za koju ga novinari, naravno, nikada ne pitaju. Ja za nju znam, i stoga; i baš stoga, verujem njegovim pesmama. Znam šta oseća, pa se potpuno mirno i pouzdano mogu prepustiti njegovoj muzici, jer znam da su proizašle iz iskrene duše."

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito, Mirko, Vučelić, Dačić, Ružić, Tadić

    30. decembar 2017 | 17:25

    Ovi horvati nisu svesni da sami sebe uništavaju...postali su cirkus

  • Roki balboa

    30. decembar 2017 | 13:40

    Ništa čudno za sveštenika iz NDH!

  • axa

    30. decembar 2017 | 16:32

    Ovaj nije cist

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA