Ovakav Božić Srbija još nije imala: Nezapamćeno PROLEĆE na najveći hrišćanski praznik! (FOTO)

Prema predviđanjima vremenske prognoze do kraja januara neće biti "prave zime i debelog minusa" kao ni snežnih padavina

  • 11

Srbi će ove godine Božić da slave na prolećnih 15 stepeni, dok će u nekim krajevima Srbije biti čak 18, kažu meteorolozi. Ovako toplo vreme za Božić ne pamti se još od 2001. godine kada je zabeležen 21 stepen, dok je prošle godine 7. januara bilo -10.

Posvađaše se Srbi u Americi: Za čiji Božić bi trebalo da dele poklone?

Prema predviđanjima vremenske prognoze do kraja januara neće biti "prave zime i debelog minusa" kao ni snežnih padavina.

Sve do Božića nas očekuje rast temperature, sa uglavnom suvim vremenom, dok je kiša jedino moguća u četvrtak.

Do kraja nedelje u jutarnjim satima biće ponegde kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano, izuzev u petak kada je u severnim krajevima ponegde moguća kratkotrajna kiša, i toplo sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti.

Foto: Printskrin/Accuweather

Ali već nakon Božića, 8. januara dolazi do pada temperature, a sredinom naredne nedelje do naoblačenja i padavina. Srpsku novu godinu ćemo dočekati u hladnijem vremenu sa kišom i susnežicom i maksimalnom temperaturom od 6 stepeni.

Ni skijaši neće biti neke sreće: na Kopaoniku temperatura ide do 5 stepeni iznad nule, a na Zlatiboru takođe proleće: čak 10 stepeni u plusu na Božićno jutro.

Foto: Printskrin/Accuweather

Za vikend u košavskom području pojačan jugoistočni vetar. Početkom naredne sedmice biće umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, ponegde sa kišom.

Iako su temperature za ovaj mesec visoko iznad proseka, iz Domova zdravlja opominju da je ovaj period idealan za širenje gripa. Opasnost preti i zdravima i bolesnima, posebno što ovakve temperature dolaze nakon praznika kada je organizam iscpljen i imunitet je u padu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA