≫ 

Raspucana mama za Božić može da završi u zatvoru: Da li je u najgledanijoj prazničnoj čestitki pištolj bio pravi ili "plašljivac" (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal za Telegraf su rekli da još uvek nisu upoznati sa sadržajem koji danima cirkuliše internetom, ali da to ne znači da će tako i ostati

  • 35

Pucnjava iz oružja na Božić postala je svojevrsna srpska specijalnost, bez obzira da li se proslavlja u Americi, Evropi, regionu, ili ovde u zemlji.

Poželeo je Srbima srećan Božić, pa se majci obratio rečima "Mama, molim te": Usledio je potez koji će se prepričavati godinama (VIDEO)

Poslednji u nizu koji je na ovaj način, i to u društvu mame, uz rafalnu paljbu dočekao najradosniji hrišćanski praznik je Beograđanin Slobodan Kovanović.

Video na kom on vernicima čestita Badnji dan i Božić brzinom munje postao je viralan, ali zbog toga što nakon Slobodanovih čestitki njegova mama postaje glavni akter sa pištoljem u ruci iz koga kroz prozor ispaljuje tri hica, postoji mogućnost da oboje snose sankcije, pa čak i da zaglave robiju.

Iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal za Telegraf su rekli da još nisu upoznati sa sadržajem koji danima cirkuliše internetom, ali da to ne znači da će tako i ostati.

- MUP će se pozabaviti time ako ima elemenata za pokretanje krivičnog gonjenja, povodom dela koja mogu da se kreću u rasponu od neovlašćenog držanja oružja do izazivanja opšteg stanja opasnosti. Mi ćemo naknadno, ako ima osnova, pokrenuti mere i radnje iz naše nadležnosti - rekao je Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal.

Zakon o javnom redu i miru propisuje kaznu od 100.000 do 150.000 dinara za one koji ugrožavaju bezbednost pucanjem iz vatrenog oružja ili imitacije oružja, a advokat Vladimir Marinković dodaje da pored novčane mogu da uslede i zatvorske kazne.

- Kazna za neovlašćeno korišćenje oružja iznosi od šest meseci do pet godina zatvora, baš kao i za delo izazivanje stanja opšte opasnosti. U slučaju da je osoba počinila oba krivična dela, njoj može da se izrekne pojedinačna kazna za svako delo, ali tada propisana kazna ne sme da dostigne njihovu zbirnu vrednost, odnosno u ovom slučaju maksimalna kazna zatvora može da iznese 9,11 meseci.

Naravno, ako se ispostavi da je reč o vatrenom oružju, a ne vazdušnom pištolju.

- Radi se o "startnom pištolju" ili tzv "plašljivcu. Naime, dobrom poznavaocu vatrenog oružja je jasno da se radi o pištolju (dakle ne revolveru) a svaki "pravi" pištolj posle opaljenja na desnu stranu izbacuje čaure. Na snimku nema čaura, koje bi da je pravi pištolj, obzirom na udaljenost ruke i pištolja od stakla prozora... bez sumnje razbile prozor... Dakle.... pri ovakvom činjeničnom stanju nema prekršaja, nema dela, nije javno mesto, niti drugo mesto vidljivo sa javnog mesta - pojasnio je Slobodanov prijatelj na njegovom Fejsbuk profilu.

Video koji je za 48 sati videla skoro cela Srbija pogledajte ovde:

Daljinac

(S. I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    8. januar 2018 | 14:09

    Na robiju,oboje !

  • Deki

    8. januar 2018 | 15:21

    Ocigledno da manjina ljudi je krajnje nametljiva i bahata kada su slavlja i pucsnja u pitanju... ne retko se ovo i tragicno zavrsi.. ne znam kada ce ovaj obred da bude iskorenjen...

  • Sneki

    8. januar 2018 | 15:44

    Zbog budale moze neko da nastrada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA