Misteriozno drvo kod Kragujevca: Svi se krste kad prođu pored njega, niko ne sme da ga pipne! (VIDEO)

Niko ne pamti kad je drvo niklo, ali čvrsto veruju da je i to delo raznih natprirodnih sila

  • 12

U levačkom selu Oparić, tačnije pored druma koji od Kragujevca vodi za Trstenik, baš uz sam put, raste drvo koje je već vekovima za meštane - misterija. Zovu ga gumasto ili alovito drvo jer se nekima čini da se nikad ne menja, a drugima liči na neku aždaju.

Srbi se muče s grejanjem, a ova jedna odluka može da preokrene situaciju na bolje (da ne pričamo o uštedi od 400 evra)

Uvek je živo i zeleno, rađa, ali niko se ne usuđuje da proba plod, niti ga je ikad probao iako liči na jabuku, a grane se savijaju pod njegovim teretom.

Živomir, jedan od meštana Oparića, kaže da baš to drvo privlači gromove koji udaraju u njega, kao i razne druge sile.

Niko ne pamti kad je poniklo, čini se na tom je mestu otkad je sveta i veka, pa čak i najstariji ne pamte kad je bilo mladica. Ali, čvrsto veruju da je izvor raznih natprirodnih i neobjašnjivih sila.

Kažu i da je svakog, ko je sa drvetom došao u nekakav kontakt, hteo to ili ne hteo, stigla strašna kletva.

Printskrin: Youtube/TvCentar

Tako je, priča drugi meštanin Mileta neko hteo da ga iseče, a kad je zamahnuo sekirom, odlomio se jedan iver i izbio mu oko.

I Risima iz Oparića kazuje slično, da je neka žena palila strnjiku na njivi pored njega, a kad je zapalila vatru i ona se zapalila.

Legenda o ovom drvetu pročula se nadaleko, pa ga ne diraju ni meštani, ni putnici namernici, a putari ga tek zaobilaze u širokom krugu. Čak i mlađi kad prođu pored njega, samo se prekrste.

Pogledajte neverovatna kazivanja o ovom drvetu.

Daljinac

(Telegraf.rs/TV Centar)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Velja

    9. januar 2018 | 16:03

    Džinovska Šargarepa ! Potegnite i videćete !

  • Свештеник

    9. januar 2018 | 14:23

    То је вероватно неки стари Запис,кад се ишло у Литијама. У нашем Православном Предању то место и дрво се поштује као Црква,јер се одатле приносе молитве за тај крај,за сваки крај и град...ако није то онда је неко сујеверје у питању,а тога у нашем народу има подоста,но,кривицу носи и свештенство које гледа само интересе а не и да народ поучава,делима и речима,као што је то радио наш блаженопочивши Патр.Павле.

  • STAR WARS

    9. januar 2018 | 15:01

    To je drvo od adama I eve jabuka sa koje je eva uzela plod I dala adamu hahahahahaha I neko u to danas veruje bog nam upomoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA