Delegacija Orlovske oblasti Ruske Federacije posetila Novi Sad (FOTO)

Gradonačelnik Vučević poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što su svojim prisustvom uveličali jučerašnju rođendansku proslavu Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Orlovske oblasti Ruske Federacije na čelu sa zamenikom predsednika Vlade Orlovske oblasti, zaduženim za razvoj investicione delatnosti, Sergejem Filatovim.

Ana Brnabić i Miloš Vučević pohvalili tim "Exit" festivala (FOTO)

Gradonačelnik Vučević poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što su svojim prisustvom uveličali jučerašnju rođendansku proslavu Novog Sada.

Foto: novisad.rs

Zvaničnici su razgovarali o mogućnostima za unapređivanje saradnje najpre u oblasti privrede. Na sastanku je ocenjeno da je izuzetno važno što je juče potpisan Memorandum o razumevanju između Univerziteta u Novom Sadu i orlovskog državnog Univerziteta ''Ivan Turgenjev''. Takođe ocenjena je kao veoma dobra dosadašnja saradnja ruskih naučnih institucija sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo ''NS seme''.

Foto: novisad.rs

U delegaciji Orlovske oblasti bili su i predstavnici uspešnih kompanija koji su se ranije sastali sa ovdašnjim privrednicima u Privrednoj komori Vojvodine, a gde su održane i prezentacije važnih projekata. Predstavnike Orlovske oblasti ugostio je i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, a sastali su se i sa zvaničnicima Pokrajinske vlade.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević istakao je da zajednička istorija i dobri odnosi dva naroda predstavljaju čvrstu osnovu za udružene poduhvate u vitalnim oblastima od kojih će svi imati koristi. Sagovornici su izrazili uverenje da će aktivnosti koje su preduzete tokom boravka delegacije Orlovske oblasti u Novom Sadu dati dobre rezultate i doprineti obostranom razvoju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA