Ove lepotice će raditi možda najteži posao u Srbiji - spremne su da se bore za građane i svoju zemlju (FOTO)

- Njeni polaznici nakon godinu dana imaće priliku da se pridruže svojim kolegama u uniformi i da postanu policajci koji će štiti bezbednost svih građana Srbije - poručio je ministar Stefanović

  • 18

Među gomilom polaznika 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici, osim muških, bilo je i ženskih lica i to ne bilo kakvih. Lepotice u redovima polaznika dokaz su da se ženski pol ne gadi uniformi i da jednako dobro, možda još i bolje, može da im stoji uniforma.

Oni će biti tu kada je najopasnije: U 2018. još 150 vatrogasaca-spasilaca (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas svim polaznicima da je važno da policijske zadatke obavljaju efikasno u cilju očuvanja stabilnosti i bezbednosti naše zemlje, da zadobiju poverenje građana i da svojim radom zasluže njihovo poštovanje.

Foto: MUP Srbije

- Nova 16. klasa Centra za osnovnu policijsku obuku započinje svoje prve korake. Njeni polaznici nakon godinu dana imaće priliku da se pridruže svojim kolegama u uniformi i da postanu policajci koji će štiti bezbednost svih građana Srbije. U razgovoru sa njima istakao sam da je izuzetno važno da građani vide da su u obavljanju svog posla posvećeni, da nisu korumpirani, da se bore i trude da svoje zadatke izvršavaju brzo i u interesu bezbednosti naše zemlje - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Ocenivši da je policijski posao danas možda jedan od najtežih u Srbiji, ministar je naveo i da je to ujedno poziv koji donosi veliko poštovanje ukoliko se obavlja kako treba.

Foto: MUP Srbije

- Policijski posao omogućava i da sve ostale oblasti u našoj zemlji mogu da napreduju. Stabilnost i bezbednost značajno doprinose privrednom rastu. Stekao sam utisak da ovi mladi ljudi razumeju koliko je težak teret na njihovim ramenima i koliko su velika očekivanja, ali vidim i da su spremni da se bore da Srbija bude bezbedno i sigurno mesto za život - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA