≫ 

Heroji u plavom: Policajci iz Vranja spasili čoveka s litice ispod koje je pretila velika provalija (FOTO)

- Bojali smo se da se ne oklizne i ne padne. Brzo smo ga uhvatili za ruku i „povukli na sigurno“ - pričaju Ranđelović i Nedeljković

  • 7

Dvojica policajaca vranjske policije Goran Ranđelović (43) i Marjan Nedeljković (33) spasili su život tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je sedeo na litici utvrđenja "Markovo Kale" nadomak Vranja.

Uhapsićemo dilere iz školskih dvorišta i one koji stoje iza Instagram profila "Droga Srbije": Stefanović pozvao celo društvo u borbu

- Bojali smo se da se ne oklizne i ne padne. Brzo smo ga uhvatili za ruku i „povukli na sigurno“ - priča za „Policiju danas“ Ranđelović.

On kaže da je neposredno pre dežurnoj službi prijavljeno da muškarac sedi na visokoj litici. Sa kolegom Nedeljkovićem odmah se uputio tamo.

- Za samo nekoliko minuta smo stigli i počeli da tragamo za njim. Videli smo ga na steni, ispod koje je bila velika provalija. Polako smo mu prišli - priča Nedeljković i dodaje da je sve vreme razmišljao kako da ga najbezbednije sklone sa litice.

Foto: MUP Srbije

Obojica policajaca ističu da su im najveća satisfakcija spasen njegov život, ali i suze i zahvalnost njegove porodice.

Foto: MUP Srbije

Ranđelović i Nedeljković u službi građana su dugi niz godina, Ranđelović od 1995. a Nedeljković od 2009. godine.

Foto: MUP Srbije

- Za to vreme imali smo mnogo različitih slučajeva u kojim je trebalo očuvati pribranost, biti maksimalno oprezan, spretan, ali i jako brzo delovati. Naučili smo da radimo u timu i da se razumemo pogledima. To je veoma bitno za naš rad - kažu ova dvojica pripadnika MUP-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    4. februar 2018 | 12:39

    A zasto su heroji? To im je posao i za taj posao su placeni,polozili su zakletvu.Heroji su obicni gradjani koji koji zrtvuju sebe da bi spasili nekog.A zar to ne bi uradio svaki normalan covek?.

  • Zole

    4. februar 2018 | 12:38

    Svaka cast

  • Kole

    4. februar 2018 | 10:29

    Svaka cast za ove nase mlade, odgovorne i hrabre LJUDINE u plavom!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA