Od iduće godine ekskurzije za naše đake isključivo po Srbiji: Evropske prestonice posećivaće samo maturanti

- Zbog zarade se ide u nebezbedan deo Atine, u Rimu su hoteli u kojima deca odsedaju blizu železničkih stanica. Bezbednost dece je na prvom mestu - zaključuje Šarčević

  • 21

Đaci će od sledeće godine na ekskurzije ići isključivo po Srbiji. Beč, Atinu ili Rim moći će da upoznaju samo maturanti srednjih škola sudeći po novom predlogu Ministarstva prosvete.

Srpskim đacima naplaćuju besplatne karte za muzeje u Beču

Ministar Mladen Šarčević za revolucionarnu odluku, koja treba da počne da se primenjuje od sledeće godine, navodi više razloga, među kojima kao najvažnije izdvaja upoznavanje svoje zemlje i bezbednost dece.

- Najveća prednost predloga da samo maturanti idu u inostranstvo jeste ta što će učenici ostalih razreda moći da vide i nauče više o svojoj zemlji, a novi standardi i pravilnici treba da urede sve nepravilnosti uočene u dosadašnjim modelima realizovanja ekskurzija - kaže ministar za "Srpski telegraf".

Foto: Profimedia/Uppa entertainment

Bezbednost je, dodaje, bitna pre svega.

- Pod nepravilnostima na ekskurzijama najpre mislim na neproverene destinacije. Tu je i izbor smeštaja. Zbog zarade se ide u nebezbedan deo Atine, u Rimu su hoteli u kojima deca odsedaju blizu železničkih stanica. Bezbednost dece je na prvom mestu - zaključuje Šarčević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA