Sramotni napadi sudskih izvršitelja: Zoranu uzimaju novac koji mu treba za lečenje sina, a dug čak nije njegov (FOTO)

Zoran se samo isto zove i preziva kao pravi dužnik, svi ostali podaci su drugačiji, ali izvršitelji ne žele da priznaju da su osudili nevinog čoveka

  • 17

Nišlija Zoran Miladinović, čiji se trogodišnji sin Stefan tek vratio iz Nemačke sa komplikovanog lečenja od tumora mekih tkiva, ponovo se našao na mukama i to zbog neažurnosti državne administracije. Miladinović još ne može da se oporavi od šoka jer su mu 29. januara stigle ne jedna, već tri opomene izvršitelja za dug od trideset hiljada dinara nastao neplaćanjem komunalnih troškova i sudskih troškova po tužbi Objedinjene naplate.

Nemanji je potreban novac za oporavak: Nesrećni mladić pogođen je tokom lova u glavu, i sada nema sredstva za lečenje

Ono što čitav ovaj slučaj čini paradoksalnim je što je Miladinović rođen 1959. godine i stanuje u Božidarčevoj ulici, dok je Zoran Miladinović koga gone

izvršitelji rođen 1965. i živi u Kragujevačkoj ulici.

I pored očigledne zamene identiteta, otac bolesnog dečaka umesto da provodi vreme sa njim, obija pragove institucija dokazujući da nije dužan Objedinjenoj naplati, nije učestvovao u sudskom postupku čije troškove treba da plati, te da nema ništa ni sa izvršiteljima koji iznos svoje "nagrade" tek treba da mu ispostave.

Foto: Telegraf

- Odmah sam shvatio da tu nešto nije u redu, jer se nisu poklapali ni adresa, ni datum rođenja, niti sam uopšte bio na sudu koji me je osudio na plaćanje

duga i troškova. Otišao sam do izvršitelja da bih mu ukazao na grešku, ali mi je on rekao da je moj navodni dug već prosleđen na naplatu od poslodavca i

da je on postupio na osnovu podataka koje mu je dostavio sud - priča Miladinović.

Uputio se odmah do niškog Osnovnog suda nadajući se da će tamo neko uvažiti njegovo objašnjenje da nikada nije živeo u Kragujevačkoj ulici, da se u samoj sudskoj odluci ne poklapaju podaci o mom i rođenju dužnika, ali mu je tamo rečeno da mora da piše žalbu i da pokrene protivizvršenje kako bi povratio svoj novac.

- Za sve to treba da angažujem advokata kojeg ću morati da platim iz svog džepa. Ali, teže od toga je što mi bez ikakvog osnova uzimaju novac koji mi je neophodan za lečenje deteta, predstavlja mi gubljenje vremena koje umesto da budem sa njim moram da trošim obijajući vrata državnih službi - dodaje neutešni otac.

Jelena Stojanović direktorka Objedinjene naplate nije želela da komentariše ovaj slučaj jer joj nisu poznati detalji.

Foto: Telegraf

- Ako se ustanovi da je reč o grešci, obustavićemo izvršenje - rekla je Stojanović, ali nije objasnila kako je moglo da se desi da se dug pripiše čoveku koji samo nosi isto ime sa pravim neplatišom i da to niko ne primeti sve do izvršenja.

Ovo nije prvi put da Nišlije imaju problema sa izvršiteljima zbog neažurnih podataka.

Tako je Milovana Milenkovića iz sela Draškovac jurila niška elektrodistribucija zbog duga za struju za kuću u Gabrovačkoj Reci u kojoj nikada nije živeo niti ima pojma čija je.

Zoran Popović iz Paraćinske ulice godinama ima glavobolju jer ga jure izvršitelji zbog dugova čoveka koji živi u ulici koja nosi isto ime, ali se nalazi u drugoj gradskoj opštini.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. februar 2018 | 22:51

    To Srbijo septicka jamo!!!! Sramota!!!!

  • Dejan

    7. februar 2018 | 22:49

    Izvršitelji i notari , to smo dobili !

  • Srdjan

    7. februar 2018 | 22:42

    Samo obicnom narodu otimaju, radim u lokalu zgrade sa oko 60 stanova, svakodnevno mi ulaze izvrsitelji i raspituju se koje koga iz zgrade... Malo se ljudi i ubijaju s obzirom kako zive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA