≫ 

Lenji vozači mogu da budu kažnjeni i sa 15.000 dinara čim bude pao sneg u nedelju!

Kazna za neočišćen sneg na automobilu je 3.000 dinara, ali može biti veća ukoliko se napravi saobraćajni prekršaj

  • 25

Srbija će se u nedelju konačno zabeleti, a osim ako nemaju zimske gume i lance, vozači mogu biti kažnjeni i ako počine druge, takozvane zimske prekršaje u saobraćaju.

EVO KADA ZASTAREVAJU SAOBRAĆAJNE KAZNE: Kako da izbegnete plaćanje za prekršaje starije od godinu dana (FORMULAR)(VIDEO)

Kao i u Hrvatskoj, i u Srbiji, naime, postoje kazne za neočišćen sneg sa automobila i one nisu nimalo male.

Foto: Profimedia/Alamy

ZAVEJANI PROZORI

Naime, kako se navodi na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS) kazna za neočišćen sneg na automobilu je 3.000 dinara, ali može biti veća ukoliko se napravi saobraćajni prekršaj.

Kada ne očistite sneg sa prozora, kazna može biti 3.000 dinara. Ista kazna je i za zavejane tablice i svetla, a ako tako izazovete nezgodu platićete saobraćajnoj policiji 5.000 do 15.000 dinara - navodi se na sajtu AMSS i dodaje da osim novčanih ili eventualno zatvorskih kazni, za ove propuste vozače čekaju i po 2 kaznena poena.

Kad smo već kod snega, nije na odmet podsetiti i na druge obaveze vozača kada na kolovozu ima snežnog pokrivača, leda i poledice.

Foto: Pixabay

ZIMSKE GUME, LANCI

Obavezne su zimske gume koje imaju šaru duboku najmanje 4 milimetara. Kazna ukoliko ih vozač nema je od 6.000 do 20.000 dinara, a ukoliko u takvim uslovima izazove i saobraćajnu nezgodu kazna će biti od 10.000 do 40.000 dinara, ili čak do 45 dana zatvora.

Za razliku od zimskih guma, lance vozači moraju da imaju u prtljažniku i kada nema snega u zimskim mesecima. Kazna ukoliko ih neko nema je koliko i za neočišćen sneg na automobilu - 3.000 dinara.

U Hrvatskoj, da podsetimo, vozači koji ne očiste sneg sa auta kažnjavaju se sa 700 kuna odnosno oko 100 evra.

Daljinac

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    8. februar 2018 | 19:55

    Svako godišnje doba nosi neke kazne,prevrsilo svaku meru,ali zato jedan po jedan beži iz Srbije bar iz mog okruženja, na kraju neće imati ni kome da naplaćuju izmišljeni harač, ljudi nemaju za hleb a policajac vas zaustavi i naplati za recimo zavejane tablice a pada sneg, bravo Damire Okanovicu..

  • Omon🇷🇺

    8. februar 2018 | 15:35

    Koji su ovo bednici samo gledaju kako da iskidaju ovaj siromasni narod!

  • Vlada

    8. februar 2018 | 16:07

    A kolike su plate u hrvatskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA