Za samo 9 dana od početka nagradne igre stiglo više od 31.000 koverata sa računima: Nemojte ponovo da pravite istu apsurdnu grešku

- Sredinom sledeće nedelje Vlada Srbije će usvojiti finalna pravila i nagradni fond za ovu igru - kaže Ivan Radak iz NALED-a

  • 3

Za devet dana od početka nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" u Pošte Srbije stiglo je više od 31 hiljada koverata sa računima i slipovima građana.

Kako da razlikujete lažni od pravog fiskalnog računa: Ako nemate ovaj znak i podatke na njemu, diskvalifikovaće vas iz nagradne igre!

I ove godine "Uzmi račun i pobedi": Nagradni fond bogatiji za više stanova i automobila

Nagradni fond za novi ciklus nagradne igre biće potpuno poznat najkasnije do 14. februara do kada vlada ima rok da usvoji pravila i finalni nagradni fond, a za sada se zna da će biti 100 automobila, što je duplo viš nego u prethodnom ciklusu igre, kaže Ivan Radak iz NALEDA.

- Do sada je poslato više od 31 hiljade koverata. Sredinom sledeće nedelje Vlada Srbije će usvojiti finalna pravila i nagradni fond za ovu igru - kaže Radak.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U prošlom ciklusu bilo je šest stanova, podseća Radak i kaže da se očekuje da ih bude ovog puta više, ali da se za sada ne može govoriti o tačnoj cifri.

Kako su mediji ranije pisali, u nagradnoj igri bi trebalo da bude najmanje 10 stanova.

Već sada, objašnjava Radak, poznati su osnovni kriterijumi i to da u nagradnoj igri mogu da učestvuju samo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji.

On podseća da maloletna lica nemaju prava učešća, a da bi se učestvovalo u nagradnoj igri, pravilo je da u koverti mora biti minimum deset fiskalnih računa ili deset slipova, ali se fiskalni računi i slipovi ne smeju mešati.

Printskrin: RTS

Minimalan iznos na računu ili slipu mora biti 100 dinara, a pri popunjavanju koverte važno je da se na strani gde se koverta otvara, upiše ime i prezime, adresu iz lične karte ili pasoša i broj telefona.

Sa druge strane, umesto adrese primaoca treba da piše "Uzmi račun i pobedi 2018".

Takođe, objašnjava, i ove godine postoji takmičenje gradova i opština, a promena je napravljena ove godine, pa tako postoje tri kategorije, male, srednje i velike i iz svake od tih grupa će biti izabrane tri najaktivnije.

Opštine će dobiti nagradu od 23.000 evra za ulaganje u projekte koje izaberu građani, a deo njih će dobiti i besplatan bežični internet.

Foto: Pošta Srbije

Direktor funkcije usluga u Pošti Srbije Goran Ðerić kaže da je uloga Pošta Srbije da pruži kompletnu logističku podršku u smislu prijema, prenosa, skladištenja, čuvanja i transporta do studija gde će se izvlačiti koverte.

- Za razliku od prošle godine, ove mogu da učestvuju sve vrste koverata. Mogu da učestvuju i koverte iz prošle godine obzirom da je velika količina koverata ostala kod građana, a nisu učestvovale u nagradnoj igri. Treba samo izvršiti korekciju adresne strane, da se napiše Uzmi račun i pobedi 2018 - objašnjava Ðerić.

Pošta je na raspolaganje stavila, dodaje, 1.500 poslovnica i 2.000 poštanskih sandučića gde se može izvršiti predaja pošiljaka.

- Bitno nam je da je vlada prepoznala prioritet u rešavanju problema sive ekonomije, da je prethodnu i ovu godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije čime je pokazala da će to biti priotritet u njenom radu - napominje predsednik Saveza za fer konkurenciju Vladimir Tipsarević.

Printskrin: RTS

Ističe da su rezultati igre opipljivi te da postoji konstantan rast poreskih prihoda i da je, kaže, značajno unapređen inspekcijski nadzor i bolja koordinacija državnih organa.

Podrška građana u suzbijanju sive ekonomnije, prema njegovim rečima, iznosi preko 90 odsto.

- Prošli ciklus nagradne igre imao je konkretne efekte i kroz poreske prihode prihodovano je 73 miliona evra - kaže Tipsarević.

Nagradna igra, zaključuje, ne treba se gledati izolovano u borbi protiv sive ekonomije jer je ona deo, kaže, programa koji sadrži preko 100 aktivnosti države u suzbijanju sive ekonomije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    9. februar 2018 | 11:49

    Ako ovo daje rezulte drzava ne treba da prekida smalji nagrade i svaki mesec izvlaci i to je to.

  • Ja

    9. februar 2018 | 12:39

    Taman za mene stan i auto

  • Ivañ

    9. februar 2018 | 18:13

    Da li u nagradnoj igri ucestuju racuni is 2018 g ili mogu I is 2017 godine hvala unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA