Jelena (20) je uložila 500 evra u sopstveni biznis, a za samo nedelju dana zaradila duplo više: Vama to može da se isplati za 4 dana (FOTO)

Zarada na mesečnom nivou je velika, ali mora se uzeti u obzir potrebni materijal kao i broj mušterija

  • 16

Verovali ili ne, postoje poslovi koji mogu da donesu sigurnu zaradu, bez prevelikih ulaganja, gde ćete kao alat koritstiti uglavnom samo sopstvene ruke i umeće. Jelena Marsenić (20) završila je kurs za nadogradnju trepavica u Beogradu, a sada u Nemačkoj zarađuje gomilu novca.

Naše žene odlaze preko da čiste i čuvaju decu i stare. Tamo proživljavaju pakao i dale bi život da se vrate! (FOTO)

U pitanju je bjuti trend koji je zaludeo devojke, a zbog kog kozmetičari trljaju ruke.

Dugačke, tamne i guste trepavice su oduvek izazivale divljenje. Neke žene ni uz pomoć maskare ne mogu da postignu željeni izgled ili bi volele da njihove oči krasi dramatičan izgled trepavica i iz tog razloga se odlučuju za nadogradnju.

Danas u kozmetičkim salonima se nadograđuju trepavice na inovativan i kretativan način, a i rezultati imaju znatno duži rok.

Jelena je rođena u Hanoveru, u Nemačkoj, a kurs za nadogradnju trepavica završila je u Beogradu.

- Odlučila sam da završim kurs u Srbiji jer je jeftinije. Ovde je to mnogo skuplje, a i obuka je trajala samo dva dana. Već trećeg dana imala sam diplomu - rekla je Jelena za naš portal.

Foto: Printskrin/Instagram

Danas se u kozmetičkim salonima koriste snopići dlačica koji se najčešće lepe za gornji kapak i to na mestima gde su prirodne trepavice produžene. Postoje tri vrste trepavica: kratke, srednje i dugačke. Prave se od prirodnih ili veštačkih dlaka.

Ovaj trend je u Srbiji zaista skup. U salonu se nadogradnja naplaćuje i do 5.000 dinara, a korekcija oko 3.000.

- Cenu formira tehnika rada, ali ipak, u Nemačkoj zarađujem mnogo više nego moje kolege iz Srbije. Ovde se u salonima nadogradnja naplaćuje skoro 15o evra, a korekcija je oko 50. Privatno je malo jeftinije - dodala je Jelena.

Trajanje trepavica je oko dve nedelje. Uz određene korekcije trepavice mogu i nešto duže da potraju, ali obzirom da prirodne trepavice traju mesec dana nakon čega otpadaju i ustupaju mesto novim dlakama ovaj tretman je potrebno ponavljati s vremena na vreme.

ULAGANJE 

Kurs koji je Jelena završila košta 250 evra, a u materijal za rad je uložila još toliko.

- Materijal za rad je najbitniji, ne možete da funkcionišete sa nekim jeftinim kineskim kopijama. Šta mi vredi da devojci nadogradim trepavice koje će joj sutradan otpasti - istakla je ova mlada devojka.

S obzirom na to da već ima posao i radi u firmi koja se bavi prodajom automobila, Jelena radi nadogradnju zbog dodatnog džeparca.

ZARADA 

S obzirom na to da je Jelena na početku klijente dočekivala kod kuće, njena zarada nije bila velika.

Nadogradnju je naplaćivala 80 evra.

- Uložila sam 500 evra, a za tri dana rada sam ih zaradila. Nakon nedelju dana imala sam duplo više novca. Ipak, normalno je da nema uvek toliko posla, a i ja sam nova u poslu. Klijenti su uglavnom moje drugarice - dodala je Jelena.

Zarada na mesečnom nivou je velika, ali mora se uzeti u obzir potrebni materijal kao i broj mušterija.

Trajanje čitavog procesa je oko sat vremena. Tokom tretmana Jelena lepi dlaku po dlaku na koren prirodnih trepavica, kako bi prilikom otpadanja prirodnih zajedno sa njima otpale i veštačke trepavice.

Da li i vi znate neki sličan "zanat" koji lako, brzo i jeftino može da se nauči, a da se zatim lepo zarađuje? Ostavite nam odgovore u komentarima.

Daljinac

(K.Bezbradica-k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    15. februar 2018 | 17:25

    Zene i dalje nisu svesne da pravi muskarci vole prirodne

  • baby girl

    15. februar 2018 | 19:27

    Moja komsinica radi korekciju za 1000

  • BG

    15. februar 2018 | 18:04

    Diploma iz Beograda ahahahaha i to za 3 dana i diplome bez pecata,upoznao sam jednu takvu koja botoksuje zene a nema ni zavrsenu osnovnu skolu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA