Kineskinje otišle da vide prelep Nacionalni park u Srbiji, pa ostale same, usred mraka, zavejane na planini punoj medveda

U akciju spasavanja uključili su se svi

  • 8

Malo je nedostajalo da se dve Kineskinje, koje su turistički došle u Srbiju, uvere u istinitost ovdašnjeg verovanja o buđenju mečke o aktuelnom prazniku, Sretenju, i evenutalno najave još šest nedelja zime.

Manastir Sretenje nalazi se na fascinantnom mestu, a neobična legenda o nastanku svetinje od koje zastaje dah čini ga još posebnijim (VIDEO)

Majka i ćerka iz najmnogoljudnije države sveta ostale su zavejane na Tari, i to baš u delu koji vrvi od mrkih medveda, a pravovremenom intervencijom spasilaca ostale su bez bliskog susreta sa zverima, ali dovoljno uplašene mislima da jeto moglo da se desi.

Iz Beograda, gde su došle sa grupom turista, dve Kineskinje su se iznajmljenim vozilom zaputile prema Tari, u nameri da je obiđu i odsednu u Bajinoj Bašti. U popodnevnim satima krenule su kroz planinu putem Mitrovac – Banjska stena, ka vidikovcu sa kog puca prelep pogled na jezero Perućac i kraj kanjona Drine. Ispostavilo se da se o ćudima gore nisu valjano raspitale.

Foto:Tanjug/Marko Junttila/Ranua Zoo via AP

Nešto pre 19 sati, po mrklom mraku, majka i ćerka zaglavile su se na putu koji je zavejao sneg. Kako nije bilo nikoga ko bi im pružio pomoć, pozvale su vođu turističke grupe koji je bio u Beogradu, a on odatle alarmirao Bajinu Baštu, piše Blic.

Nedugo zatim ka Banjskoj steni krenuli su policajci i vatrogasci iz Bajine Bašte, rendžeri Nacionalnog parka "Tara", žandarmi sa sedištem na Perućcu, a sa Zlatibora se zaputilo nekoliko pripadnika Gorske službe spasavanja.

Kooridnisanom akcijom pronađene su oko 21 sat.

- Sve vreme su provele automobilu, a ekipe koje su se terenskim vozilima probile do njih, zatekle su ih prestravljene. Drhtale su od straha izazvanim jedinim saznanjem o Tari, da je planina prepuna medveda - priča sagovornik „Blica“ upućen na sinoćnju potragu.

Spasioci su izgurali njihov automobil iz snega, i otpratili ih do Bajine bašte, gde su i prespavale.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    16. februar 2018 | 11:17

    Uz to ide slika bijelog "medjeda" posto ovi nasi uveliko sanjaju zimski san

  • Marko cg primorje

    16. februar 2018 | 10:48

    Pogotoovo ovih bjelih polarnih medvjeda sa ove ilustracije puna tara 🤣😂

  • Febo

    16. februar 2018 | 11:35

    Ju ,daleko bilo,pa nisu ih valjda nasi medvedi jos i silovali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA