Prestanak padavina očekuje se u podne: U celoj Srbiji saobraćaj otežan, na ulicama Beograda 1.600 radnika čisti sneg koji pada već 30 sati (VIDEO)

- U ovom trenutku čistimo ulice prvog prioriteta čija je ukupna dužina 1.800 km jer njima saobraća javni prevoz - rekao je Goran Vesić

  • 5

Sneg pada već 30 sati pri temperaraturama od minus 7 do minus 9, njegova visina na ulicama Beograda je dostigla 15 cm, a "Beograd put" radi u četvrtom pojačanom stepenu angažovanja mehanizacije i ljudstva, rekao je jutros gradski menadžer Goran Vesić.

Ovako je bilo sinoć na gradskim ulicama: Kolaps, zakrčeni mostovi, javni prevoz usporen

Prema njegovim rečima, prestanak padavina očekuje se oko podneva.

- Na ulicama se nalazi ukupno 1.600 radnika gradskih preduzeća koji su angažovani na poslovima zimske sluzbe i čišćenja snega, 194 kamiona, 28 manjih kamiona, 63 multikar vozila i još 60 mašina drugih javnih preduzeća. Tokom noći bacili smo 1.200 tona soli, 270 tona mešavine, 40 tona kalcijum hlorida -rekao je Vesić za Tanjug.

Tokom jučerašnjeg dana bačeno je 1.170 tona soli, 400 tona mešavine i 47 tona kalcijum hlorida, podseća on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- U ovom trenutku čistimo ulice prvog prioriteta čija je ukupna dužina 1.800 km jer njima saobraća javni prevoz. Sve ulice su prohodne, ima sporadičnih problema u saobraćaju koji se odmah otklanjaju - kaže gradski menadžer.

Gradski prevoz funkcioniše bez zastoja, a problema ima samo sa linijama 403 i 404 koje su skraćene ali se i ti problemi otklanjaju, dodao je on.

Lasta u prigradskom saobraćaju nema većih problemima.

Toplane rade 24 sata bez problema, Vodovod i kanalizacija i EDB nisu imali većih kvarova na mreži.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Ovakve vermenske prilike otežavaju rad putara koji neprekidno intervenišu i koriste sva raspoliživa sredstva kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce posebno one koji vode preko prevoja gde su udari vetra najjači, saopštio je AMS S.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Na GP „Bačka Palanka“, „Šid“, „Ljuba“ i „Sot“, obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila na ulazu i izlazu od strane hrvatskih graničnih organa, a zbog vremenskih uslova u Hrvatskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    27. februar 2018 | 08:53

    Haha.

  • Vvvv

    27. februar 2018 | 08:21

    Ciste samo centar a ovo ostalo katastrofa...

  • Ccc

    27. februar 2018 | 09:40

    Glavni grad je očišćen ,selendra Kragujevac je blokirana ,čekamo da se otopi sneg i pi mogućstvu izlije Lepenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA