Sve toplane u Srbiji rade neprestano: Ministar Antić uverava da imamo dovoljno energenata

- Sada je sve pod kontrolom, sve državne službe su na terenu ili u pripravnosti da brzo i efikasno reaguju - zaključio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

  • 1

Energetska situacija u celoj Srbiji je stabilna i sve toplane u zemlji rade po 24 sata, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Prestanak padavina očekuje se u podne: U celoj Srbiji saobraćaj otežan, na ulicama Beograda 1.600 radnika čisti sneg koji pada već 30 sati (VIDEO)

EPS proizvodi dovoljne količine električne energije i nema problema u prenosno-distributivnoj mreži, istakao je Antić.

- Iako je veoma hladno i velike su padavine, broj potrošača u Srbiji koji eventualno nema električnu energiju je zanemarljiv, ispod niova statističke greške -rekao je ministar Tanjugu.

Printskrin: Infobiro

Kako je naveo, "Srbijagas" obezbeđuje dovoljne količine gasa za potrebe svih daljinskih sistema grejanja, privrede i građana.

- To su količine između 13 i 13,5 miliona metara kubnih gasa, a sutra očekujemo da će to biti i više od 14 miliona metara kubnih gasa. Za to smo spremni, imamo dovoljne količine gasa koji dobijamo iz Mađarske i podzemno skladište radi punim kapacitetom - podvukao je Antić.

Ministar je jutros obišao dispečarski centar "Beogradskih elektrana" kako bi se uverio da sistem funkcioniše bez problema i rekao da je potpuno uredno snabdevanje svim energetnima.

Istakao je da sve toplane u Srbiji rade u režimu 24 sata i imaju dovoljnu količinu energenata, gasa, mazuta, uglja....

- Sada je sve pod kontrolom, sve državne službe su na terenu ili u pripravnosti da brzo i efikasno reaguju - zaključio je Antić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    27. februar 2018 | 23:19

    Nije tacno U Sapcu grejanje iskljucuju u 21:00, svako vece bez obzira na minus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA