Vanredna situacija u Zaječaru i Boljevcu: Na pojedinim mestima sneg je i preko pojasa

Svi lokalni putevi u opštini Boljevac su neprohodni, a na magistralnom putu Paraćin–Zaječar važi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere

  • 1

Zbog snega koji pada već dva dana, u Zaječaru i Boljevcu proglašena je vanredna situacija. U Boljevcu đaci ne idu u školu.

Bez preke potrebe ne krećite na put! Saobraćaj u celoj Srbiji usporen, zastoji i zadržavanja na granicama

Komunalnim službama u čišćenju puteva pomažu i druga javna i privatna preduzeća.

U opštini Boljevac najteže je ljudima u 20 potplaninskih sela. Na pojedinim mestima sneg je i preko pojasa, javlja RTS.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, u saradnji sa centrom za socijalni rad, brinu o bolesnim i nemoćnim ljudima u zavejanim mestima.

Foto: Telegraf

Sam gradić Boljevac zatrpan je snegom.

- Ovde je preko metar snega. Postoje i smetovi koji su po nekoliko metara visine, teško se probijaju do lokalnih puteva. Mi moramo da čistimo i te regionalne putne pravce, što nam uzima i mnogo vremena i mnogo novca i na kraju mnogo potencijala i kapaciteta - kaže predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Foto: Telegraf

Svi lokalni putevi u opštini Boljevac su neprohodni, a na magistralnom putu Paraćin–Zaječar važi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere. Proteklu noć na tom putu bilo je u zastoju nekoliko desetina kamiona.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    28. februar 2018 | 05:26

    Ma dajte ljudi koi vam je vradćg, pa zaboravili ste kako zime izgledaju. Mnogo ste se vi opustili ili vam krivo što morate da čostite sneg ispred kuće umesto da sedite po kafićima. Radujtese svakom novom danu, a Zaječar je predivan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA