Sela oko Zaječara su odsečena od sveta, a ovi vatrogasci su naši heroji: Probili se koz smetove i zavejane puteve do najugroženijih (VIDEO)

Odeljenje za venredne situacije u Zaječaru ima specijalizovane ekipe za spasavanje i uvek je spremno da pruži podršku ekipama Crvenog krsta ili gradskom Štabu za vanredne situacije

  • 0

Ovih ledenih i snežnih dana ekipa Štaba za vanredne situacije grada Zaječara ništa ne prepušta slučaju, a to je pokazala i kada je stigao poziv da iz sela Tabakovac jedan pacijent treba da se preveze u Zaječar na dijalizu.

Muškarac bez noge spasen iz vatrene stihije: Požar izbio u Zemunu, stan potpuno izgoreo

Ekipa Odeljenja za vanredne situacije nije želela da rizikuje ako ih na putu zatekne nepredviđena situacija, pa je zbog toga uz terensku Ladu Nivu, put Tabakovca krenulo i specijalizovano vozilo sa "kvadom", za slučaj da bude dubljeg snega. Do Tabakovca se putovalo zaobilaznim putem dugim više od 40 km, ali na svu sreću pacijent Slađan Stojanovć živi u prstupačnom delu sela.

Kada je ekipa stigla, Slađan je bio spreman da odmah krene, jer tri puta nedeljno mora na dijalizu u Zaječar, prenosi portal Zamedia.rs

Odeljenje za venredne situacije u Zaječaru ima specijalizovane ekipe za spasavanje i uvek je spremno da pruži podršku ekipama Crvenog krsta ili gradskom Štabu za vanredne situacije.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković rekao je da u saradnji sa Crvenim krstom obilaze sela u ovoj opštini i pomažu najugroženijim i najstarijim meštanima kojima su neophodni hrana i lekarska pomoć.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA