≫ 

U velikoj akciji pre tačno 20 godina srpska policija je uništila terorističko jezgro OVK i ubila vođu Jašarija

Dok ga Srbi smatraju zločincem i teroristom, albanski živalj na Kosovu danas organizuje niz komemorativnih svečanosti u njegovu čast

  • 5

Bila je rana zora, 5. marta 1998. godine, kada je grupa albanskih terorista napala policijsku patrolu u selu Lauša i ranila dvojicu policajaca. Istog trenutka srpski policajci krenuli su za njima u potragu koja je završena velikom akcijom u kojoj je ubijen vođa zločinačke OVK Adem Jašari.

TOTALNA ZBRKA: Šerbedžija je ipak želeo da glumi Jašarija i sam se prijavio za tu ulogu?

Posle napada u selu Lauša teroristi predvođeni Jašarijem pobegli su ka Donjem i Gornjem Prekazu i tamo se zabarikadirali u unapred pripremljene betonske bunkere i rovove. Znajući gde se kriju, srpske snage bezbednosti okružile su Jašarijevu porodičnu kuću i pozvale ih da se predaju.

Policija im je za predaju dala dva sata, što je više desetina civila i učinilo. Posle dva sata Jašarijeva grupa napala je policajce minobacačima, mitraljezima, ručnim granatama i snajperskim puškama ubivši dva i ranivši tri policajca.

Nakon toga je policija upotrebom teške artiljerije sravnila Jašarijevu porodičnu kuću sa zemljom, zajedno s 56 članova njegove porodice, među kojima je 18 žena i 10 dece koji ili nisu želeli ili im Jašari nije dozvolio da se predaju, iako su za to imali više nego dovoljno vremena.

U dobro isplaniranoj i precizno izvedenoj akciji specijalne snage srpske policije razbile su albansku terorističku bandu Adema Jašarija.

Dok se u Srbiji Jašari smatra zločincem i teroristom, albanski živalj na Kosovu danas obeležava smrt njihovog heroja nizom komemorativnih svečanosti, što je i svojevrsna provokacija za srpski narod na Kosovu koji je Jašarijeva grupa godinama progonila i ubijala.

Kao da to nije dovoljna provokacija, juče je u njegovom rodnom selu otkriven i mural napravljen od čaura metaka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA