≫ 

Južna Morava poplavila put između Kruševca i Đunisa: Saobraćaj obustavljen, u Doljevcu proradilo klizište i oštetilo kuće

Na toj deonici je velika količina vode

  • 0
Poplave kod Đunisa

Foto - ilustracija: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Ðunis, saobraćaj je obustavljen na deonici Kruševac-Ðunis, saopštio je jutros AMSS. Pokrenulo se i klizište kod Doljevca.

Slike nabujale Morave ne slute na dobro: Voda probila u kuće pored reka, počele prve evakuacije! (FOTO)

- Na toj deonici je velika količina vode i kolovoz je poplavljen - navodi se u saopštenju.

Zbog meteorološke najave na otapanje snega, kao i hidrološko upozorenje na povećanje vodostaja reka, mogući su česti prekidi ili zastoji u saobraćaju.

Kako se navodi, oprez je neophodan pored Ibra i Drine, na Ðerdapskoj magistrali, ali i na svi putevima koji vode duž klisura i useka jer postoji opasnosti od odrona koji su poslednjih dana učestali.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Posebno treba biti oprezan tokom noći i jutra kada je vidljivost ograničena.

Inače, u Đunisu je i najkritičnija situcija, jer je Južna Morava poplavila i kuće i oranice, a većina seljana evakuisana.

Načelnik sektora za vanredne situacije grada Kruševca, rekao je da je tokom jučerašnjeg dana iz Đunisa evakuisano 20-tak ljudi., ali da je nekoliko starijih meštana odbilo da napusti svoje domove i za njih je obezbeđena adekvatna nega i ostale potrebštine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Klizište koje se pokrenulo u selu Malošište, u opštini Doljevac, tokom noći je oštetilo pet kuća.

Pomoćnik predsednika opštine Doljevac Bratislav Jovanović rekao je da je stručna ekipa izašla na teren i sada se očekuje izveštaj zbog čega je došlo do klizišta.

- Ovo se prvi put desilo u našoj opštini. Nije ni bilo nagoveštaja i meštani su začuđeni, bilo je ranije i veće kiše i snegova, ali se ovo desilo prvi put”, istakao je za RTS Jovanović.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA