≫ 

Vatrogasci i Hitna pomoć za dlaku spasili meštanina Mrljaka sigurne smrti (FOTO)

- Pacijent S.T. je imao infarkt srca, a zbog nepristupačnosti terena ekipe nisu mogle vozilom da stignu do njegove kuće, već su morale deo puta od idu pešice i da ga u povratku na nosilima prenesu do vozila - kazala je portparol Doma zdravlјa u Prokuplјu Violeta Mirković

  • 0

Juče čitavog dana od 11 do 20 sati ekipa Hitne službe Doma zdravlјa u Prokuplјu i dve vatrogasne ekipe pokušavale su da spasu meštanina planinskog sela Mrlјak S.T. koji je imao infarkt. Na kraju su uspeli da ga transportuju u Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" gde je nastavlјeno njegovo lečenje.

Voda se povlači u Žitorađi i Prokuplju, ali vodostaj Južne Morave raste i najavljuje nove poplave (FOTO)

- Pacijent S.T. je imao infarkt srca, a zbog nepristupačnosti terena ekipe nisu mogle vozilom da stignu do njegove kuće, već su morale deo puta od idu pešice i da ga u povratku na nosilima prenesu do vozila. Prešli su ukupno četiri kilometara i uspeli da evakuišu S.T. - kazala je portparol Doma zdravlјa u Prokuplјu Violeta Mirković.

Foto: Telegraf

Ona je dodala da je poziv Hitnoj službi upućen u utorak u 11 sati i da je na teren izašla ekipa koju su činili dr Ivan Ristić, medicinski tehničar Saša Popović i vozač Aleksandar Jovanović.

Foto: Telegraf

Kako nisu mogli da priđu pacijentu, pozvali su vatrogasce koji su sa dva vozila takođe izašli na teren. Na kraju su ipak deo puta morali pešice da prođu. Na lice mesta su pacijentu pružili pomoć, a zatim ga na nosilima spustili do vozila.

Foto: Telegraf

Ovaj put je neprohodan

Put prema selu Mrlјak je zaista u katastrofalnom stanju. Ovoga puta problem je više od snega zadavalo blato.

Foto: Telegraf

Prošle godine su dve kuće izgorele u istom selu, jer je bilo nemoguće stići do njih. Ipak, retki meštani ne odustaju i ostaju da žive u ovom kraju, koji je izuzetno lep, ali u kojem zimi bukvalno ne postoji veza sa ostatkom sveta.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA