Pera Putnik je najveći car Zaječara: Nosi naočare kojima se brani od vanzemaljaca, a njegov bicikl je svemirski brod (FOTO)

Ovog neobičnog čoveka jedni hvale, a drugi žale

  • 2

Svaki grad i mesto u Srbiji ima svoju lokalnu nekrunisanu legendu, pa u tome ni Zaječar ne zaostaje. Naprotiv. Ako bismo sabrali sve gradske legende na jednom mestu, Pera Putnik bi se verovatno borio za prvo mesto i laskavu titulu najzanimljivijeg. Nema tog Zaječarca koji ne zna Peru, kao što i on zna svakog svog sugrađanina.

Čovek šetao RAKUNA Novim Beogradom: Ljudi se krstili, smejali i svi su želeli da ga pipnu! (FOTO)

Pera je poznat po mnogo čemu. Između ostalog, i po tome što stalno nosi neobične naočare kojima se brani od vanzemaljaca.

Pamte Zaječarci i njegov čuveni bicikl koji je sam sklepao od, malo je reći, neobičnih delova. Na mesto glavnog zupčanika, gde bi trebalo da budu pedale, Pera je stavio testeru sa cirkulara za sečenje drva i debeli lanac. I godinama ga je vozio i bio srećan.

Foto: Telegraf

Ovog neobičnog čoveka jedni hvale, a drugi žale.

Dolazi, kažu, svakog dana na gradsku česmu u centru da bi pio vodu. Nisu sigurni da li ima svoj dom i ako ga ima - u kakvom je stanju.

Iako ga svi poznaju, o njemu ne znaju mnogo. Tako, valjda, biva sa svim gradskim legendama.

Daljinac

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. mart 2018 | 12:16

    Sto se sprdate, sa - nesrecnikom?...

  • Walker

    7. mart 2018 | 14:35

    Pera putnik-čovek zivi u Avramici kod Zajecara u napustenom objektu rudnika.Ima penziju i bavi se traganjem za izgubljeno blago vec decenijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA