≫ 

Dobili ste produženi vikend, neka drhte roštilji: Bolje vreme niste mogli da poželite sve do utorka (FOTO)

Prema predviđanjima vremenske prognoze za narednih sedam dana, u celoj zemlji će biti toplo sa maksimalnom temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti

  • 0

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom do 19 stepeni Celzijusa, što je znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Mogli biste da ozbiljno razmislite o nedeljnom roštilju, jer je na plus 20 u prvoj polovini marta uživanje zagarantovano.

Prema predviđanjima vremenske prognoze za narednih sedam dana, u celoj zemlji će biti toplo sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni.

Današnja vremenska prognoza (10. mart 2018): Sunčano i toplo vreme, najviša temperatura i do 19 stepeni

BEOGRAD

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim, uglavnom južnim vetrom. Jutarnja temperatura oko 8 stepeni, najviša dnevna oko 17 stepeni Celzijusa. Sutra i prekosutra nas očekuje izrazito toplo vreme i prave prolećne temperature do 20 stepeni. Sredinom naredne nedelje očekuju nas kratkotrajne padavine.

Prognoza Beograd/Foto:Pritntskrin/Accuweather

NOVI SAD

Danas će u Novom Sadu maksimalna temperatura biti oko 16 stepeni, dok će se naredna dva dana živa u termometru podići, za kada se prognozira 19 stepeni. Od utorka mogućnost padavina i blagi pad temperature.

Prognoza Novi Sad/Foto:Pritntskrin/Accuweather

KRAGUJEVAC

U Kragujevcu kao i u ostatku Srbije narednih dana znatno toplije vreme. Danas maksimalnih 14 stepeni tokom dana. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, sredinom dana povremeno i pojačan. Sutra će se temperatura kretati od 9 do 16 stepeni, dok sredinom nedelje kratkotrajni pljuskovi neće zaobići ni Kragujevac.

Kragujevac/Foto:Pritntskrin/Accuweather

SUBOTICA

U Subotici za vikend toplo i sunčano, vreme slično današnjem će se zadržati do utorka kada sledi nablačenje i mogućnost padavina. Danas temperatura od 8 do 15, u nedelju i ponedeljak maksimalna dnevna 17, dok će sredinom nedelji uslediti blagi pad temperature.

Subotica/Foto:Pritntskrin/Accuweather

NIŠ

U Nišu kao i u ostatku Srbije, za vikend pretežno sunčano, temperatura će se kretati od 5 u petak, do 18 stepeni, u nedelju i ponedeljak čak 20.

Niš/Foto:Pritntskrin/Accuweather

PRIŠTINA

Nakon svežeg jutra i temperature od 2 stepena, tokom dana biće sunčano i toplo, a maksimalna temperatura u Prištini biće oko 16 stepeni. Drugi dan vikenda toplo i uglavnom sunčano, sa maksimalnom temperaturom 18 stepeni.

Priština/Foto:Pritntskrin/Accuweather

U celoj Srbiji u nedelju će biti pretežno sunčano, u ponedeljak i utorak promenljivo oblačno, ali bez uglavnom bez padavina, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Više padavina očekuje se na jugoistoku Srbije gde će se oblačno sa kišom zadržati i u sredu pre podne. Od srede do petka malo svežije i uglavnom suvo.

VREME NAREDNE NEDELJE

- I naredne sedmice biće natprosečne temperature, s tim što je moguće da u ponedeljak i utorak bude malo kiše. Sredinom naredne sedmice će doći do manjeg pada temperature za tri, četiri stepena - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović za RTS.

Dodao je da će se otopiti sneg na nadmorskim visinama do 1.200 metara, što je visina Zlatibora, dok će na višim planinamna kao što su Kopaonik i Stara planina biti upola manje snega zbog topljenja, ali da će ga ostati dovoljno za zimske sportove.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA