≫ 

Ni tehnički pregled vozila neće biti kao do sada: Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja donosi mnoge promene

Sada uz obavezu fotografisanja i snimanja vozila na liniji, uz minimalnu cenu neće biti moguće da se registruje vozilo a da se ne dovede na tehnički pregled

  • 15

Kada na snagu stupi Zakon o bezbednosti saobraćaja, doneće mnoge promene, između ostalog više neće biti besplatnih tehničkih pregleda. Još se ne zna tačan iznos usluge, ali će država propisati minimalnu i maksimalnu vrednost.

Stiže nova kazna za nevezivanje pojasa u kolima: Onih 5.000 dinara je sitno za ovo što sledi

- Prema predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cena. O visini cena odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pozitivno je što će se stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koji obavljaju tehnički pregled kroz papire i koji vozače mame besplatnim tehničkim pregledom, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva - rekao je Vladimir Marinković, predsednik nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop

Marinković je dodao da je bilo slučajeva da se porukom na Vajberu pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku stigne na kućnu adresu.

Sada uz obavezu fotografisanja i snimanja vozila na liniji, uz minimalnu cenu neće biti moguće da se registruje vozilo a da se ne dovede na tehnički pregled.

- Sada je za pregled jednog vozila potrebno najmanje 35 minuta. da bi se izbegle gužve biće potrebno da se radi i u drugoj smeni, samim tim biće potrebno i više radnika što povećava troškove, nadamo se da ćemo biti koncultovani prilikom određivanja cene da bismo izbegli nesporazume - rekao je marinković.

Sadašnja cena tehničkih pregledaza vozila B kategorije kreću se od 400 do 1200 dinara, naravno osim onih besplatnih.

Ova dodatna oprema od vašeg vozila će napraviti tenk. Pitanje je samo kako bi prošlo na tehničkom. VIDEO:

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rajko

    13. mart 2018 | 11:06

    Tehnicki ce da traje pola sata,pa oni su ludi,za to vreme moze da izvadi motor iz kola,svaki dan udari vozilo u stotine rupa na putu a oni nesto ostre sa zakonom,u bolnicama nece niko da te pogleda ni pregleda kako treba a kola ce da prodju skener,koji smo mi ljudi,ko se samo seti ovakvih gluposti.

  • Dejan

    13. mart 2018 | 09:27

    Definitivno kupujem bicikl jer nameti od strane DRZAVE svakim danom su sve veci i veci!

  • sasa

    13. mart 2018 | 20:01

    Dajte nam puteve i evropske asfalte, i kad rupa nestane na kolovozima, tad cu i automobili biti kvalitetniji. Radeci godinama u nizozemskoj i raditi svake godine tehnicke, znam dobro sta se pregleda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA