≫ 

U samo dva dana temperatura će pasti za 20 i više stepeni: Da li nam nakon vremenskog košmara koji je pred nama, konačno dolazi proleće? (FOTO)

U Beogradu u petak oblačno sa kišom i pljuskovima. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak vetar južnih pravaca

  • 2

Pred nama je još jedan temperaturni šok, možda i najveći ove godine. U samo dva dana temperaturna razlika biće čak 20 i više stepeni. Kako najavljuju meteorolozi u subotu će u nekim krajevima Srbije biti 24 stepena, dok će u ponedeljak temperatura u pojedinim delovima zemlje pasti i do 2 stepena ispod nule.

Najzagađeniji gradovi u Srbiji: Varamo se ako i dalje mislimo da su to Pančevo i Bor, kao i da ne utičemo i sami na ovakvu situaciju (MAPA)

U Srbiji će u petak biti oblačno sa kišom. Više padavina očekuje se na severu, uz pojavu i pljuskova sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan vetar južnih pravaca, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima.

BEOGRAD

U Beogradu u petak oblačno sa kišom i pljuskovima. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak vetar južnih pravaca. Minimalna temperatura 8, maksimalna dnevna 14 stepeni. U subotu sunčano s povremenom kišom i temperaturom do 18 stepeni.

U nedelju sledi pad temperature, da bi u ponedeljak pala na samo 1 stepen tokom dana, a za uveče se predviđa temperatura ispod nule.

Vreme Beograd/Foto:Printskrin/weather2umbrella

Minimalna temperatura od 5 do 10 stepeni, maksimalna dnevna od 11 na severozapadu Srbije i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, do 19 stepeni na jugoistoku Srbije.

NOVI SAD

U Novom Sadu danas i sutra 13 stepeni, u ponedeljak pad temperature za 15 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura 19. marta biće čak 2 stepena ispod nule. U srpskoj Atini za početak sledeće sedmice najavljene su snežne padavine, a temperatura neće prelaziti 4 stepena tokom dana, dok će tokom noći pasti do minus 3.

Vreme Novi Sad/Foto:Printskrin/weather2umbrella

KRAGUJEVAC

U Šumadiji danas oblačno sa jakom kišom. U subotu umereno oblačno, sa slabim vetrom i temperaturom do 22 stepena.

U nedelju zahlađenje, dok će za ponedeljak Kragujevčani trebati da pripreme kapute i kišobrane, jer se očekuje sneg i susnežica, a temperatura neće prelaziti 3 stepena.

Vreme Kragujevac/Foto:Printskrin/weather2umbrella

NIŠ

Na jugu i jugoistoku zemlje danas do 14 stepeni. Niš će u subotu biti najtopliji grad u Srbiji sa neverovatna 24 stepena, dok u nedelju sledi zahlađanje, a u ponedeljak pad temperature za čak 2o stepeni.

Od utorka do sledećeg vikenda u Nišu će se temperatura kretati od minus 2 do plus 3 stepena.

Vreme Niš/Foto:Printskrin/weather2umbrella

PRIŠTINA

Tokom narednih dana u Prištini će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U ovom delu zemlje će se najmanje osetiti temperaturne promene, "svega" desetak stepeni razlike.

Dok se znatan pad temperature očekuje polovinom naredne sedmice za kada su najavljene snežne padavine.

Vreme Priština/Foto:Printskrin/weather2umbrella

Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi za mesec mart ovo bi trebao biti poslednji hladan talas, nakon čega nam sa kalendarskim prolećem dolazi i toplije vreme, bez većih oscilacija.

NAJUGROŽENIJI SRČANI BOLESNICI

Ovi vremenski uslovi utiču na zdravlje ljudi, a najviše problema mogu da imaju kardiovaskularni bolesnici. Onog trenutka kada dođe do naglog zahlađenja, odnosno nižih temperatura, krvni sudovi se grče i probleme mogu najviše imaju osobe koje boluju od angine pektoris. Kod njih se u tim situacijama javljaju bolovi u grudima, te moraju biti na oprezu.

Daljinac

(J.J.K/j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA