Paraćin i Ćuprija već 7 dana bez vode za piće: Evo do kad će trajati ova vanredna situacija

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da ne očekuje brzu normalizaciju stanja, jer je ono pogoršano kišom i snego koji padaju ovih dana

  • 3

Zbog zamućenosti vode na izvorištu "Sveta Petka", kod Paraćina, odakle se vodom za piće snabdevaju Paraćin i Ćuprija, sedmi dan građani ova dva grada u Pomoravlju piju iz cisterni koje su postavljene ili kruže ulicama.

Srbi svakog dana prelaze preko mostova koji mogu da ih odvedu u sigurnu smrt: Daske pucaju, a točkovi propadaju. Ovo su crne tačke

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je danas Tanjugu da ne očekuje brzu normalizaciju stanja, jer je ono pogoršano kišom i snego koji padaju ovih dana.

- Ne bar još za sedam do 10 dana - rekao je Paunović.

Voda u Paraćinu i Ćupriji nije za piće i pripremu hrane.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ovu odluku doneo je, 14.marta, Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Ćupriji na osnovu rešenja Sanitarne inspekcije, izjavio je ranije Tanjugu predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Uzrok zamućenja je najvreovatnije zbog topljenja snega, podzemnih voda i nabujalih vodotokova. U ZZJZ rečeno je Tanjugu da je "mutnoća prešla maksimalno dozvoljenu granicu propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode".

Kontroliše se celokupan vodovod, bez obzira na izvorište i uzorke uzimamo sa više mesta, to radimo svaki dan, kažu u ŽJZ.

Kada svi uzorci, uzeti istog dana pokažu higijensku, fizičko hemijsku i mikrobiološku ispravnost, propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode, daćemo preporuku za njenu upotrebu, ističu u Z ZJZ.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    21. mart 2018 | 12:39

    A Zrenjanin 14 godina bez pijaće vode.

  • Niko

    21. mart 2018 | 13:41

    Hocemo u Evropu a ni vode nemamo

  • Ateista

    21. mart 2018 | 14:27

    Ćuprija ima solidan izvor pijaće vode u *Mirisavi* izgrađen još u doba komunista,ali treba da se održava i još ponešto poboljša.Možda nije rađen po sadašnjim standardima te davne 197i neke i izgleda da ovdašnji i sadašnji nemogu ni da održavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA