Ambasador Bugarske u poseti Novom Sadu (FOTO)

Na sastanku je iskazana obostrana zainteresovanost za bratimljenje Novog Sada sa bugarskim gradom Plovdivom i istaknuto da imaju slične karakteristike

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Bugarske u Srbiji Nj.E. Radka Vlajkova.

U Novom Sadu obeležen dan sećanja na poginule u Nato bombardovanju

On mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a ambasador se zahvalio izrazivši veliko zadovoljstvo ponovnom posetom Novom Sadu u koji uvek rado dolazi.

Na sastanku je iskazana obostrana zainteresovanost za bratimljenje Novog Sada sa bugarskim gradom Plovdivom i istaknuto da imaju slične karakteristike. Upravo iskustva tog grada, koji je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2019. godine, mnogo znače Novom Sadu prilikom realizacije aktivnosti vezanih za projekat "Novi Sad 2021".

Foto: novisad.rs

Ambasador Radko Vlajkov je tim povodom predao zvanično pismo iz Grada Plovdiva gradonačelniku, koje predstavlja osnovu za produbljivanje saradnje u pogledu institucionalizovanja prijateljstva dva grada, za početak, sačinjavanjem Pisma o namerama, a kasnije i uspostavljanjem pobratimskih odnosa.

Foto: novisad.rs

Sagovornici su zaključili da su prepoznate brojne oblasti u kojima se kontakti i saradnja mogu osnaživati i razvijati. To su saradnja univerziteta dva grada koja su oba drugi po veličini u svojim zemljama, zatim sajamske manifestacije, kultura i obrazovanje. Takođe, po ugledu na jake prijateljske veze Srbije i Bugarske, ambasador i gradonačelnik su se saglasili da je poželjno raditi na preslikavanju te plodotvorne saradnje i na gradove dve zemlje u svim sferama.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA