Saslušanje "antivakcinaša": Pedijatar tvrdio da nije vakcinisao svoju decu, a ustvari nema dece!

Medijima je u više navrata govorio o tome da na primeru sopstvene dece širi istinu o štetnosti vakcina, te da nijedno njegovo dete nije vakcinisano, a da najstariji sin navodno ima 20 godina

  • 4

Priznanje pedijatra Mirka Grubića izdvojilo se kao jedan od šokantnih iskaza koje su prethodnih dana policiji na saslušanjima dali "antivakcinaši", pošto je on inspektorima rekao da je lagao da nije i da neće vakcinisati svoju decu, jer dece, zapravo, nema.

Grubić, pedijatar iz Zrenjanina, saslušan je u sredu, a kao i sa preostala 42 antivakcinaša, i protiv njega se vodi predistražni postupak po prijavi 270 roditelja za izazivanje panike javnim nastupima i objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti MMR vakcine protiv malih boginja, prenosi Blic.

>>>4.000 građana obolelo od morbila, u kojim gradovima ih ima najviše, a u kojima najmanje: Kakva je trenutna situacija u Srbiji?

Foto: AP/Tanjug

Ovaj pedijatar medijima je u više navrata govorio o tome da na primeru sopstvene dece širi istinu o štetnosti vakcina. On je, između ostalog, rekao i da nijedno njegovo dete nije vakcinisano, a najstariji sin ima 20 godina.

- Kada se moj prvi sin rodio, znao sam šta su vakcine i odbio sam da ga vakcinišem, kao i ostalo troje dece. Nikakvih zdravstvenih problema nisu imali nikada. Preležali su dečje bolesti i stekli doživotni imunitet: naime, kad dobiješ vakcinu, ne stičeš nikakav imunitet jer na svakoj piše rok trajanja od sedam do deset godina. Postavlja se pitanje šta ćemo onda kada zaštita istekne? Dete postaje ponovo podložno bolesti protiv koje je vakcinisano", stavovi su koje je Grubić godinama iznosio u javnosti putem svog bloga, Jutjub kanala i Fejsbuk profila.

Međutim, kada su ga inspektori suočili s ovim njegovim izjavama, on je priznao da uopšte nema dece.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Mirko Grubić je već godinama aktivan na širenju panike.

Njegov antivakcinaški aktivizam i uporno širenje panike vidljivi su u objavama i komentarima unutar grupe, prenosi "Blic".

Organizovao je i par antivakcinaških tribina - najpoznatija je ostala ona u Zrenjaninu u decembru 2014, na kojoj su edukatori izbegavanja vakcinacije bili Slađana Velkov i advokat Ivo Strujić - navodi se u prijavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    31. mart 2018 | 13:58

    Covek nije lagao. Nije vakcinisao decu jer ih nema. Tacno receno.

  • %+%

    31. mart 2018 | 13:59

    A ovaj čovek nije bezazlen. Sa njime se istražni organi ozbiljno moraju da pozabave.

  • tufna

    31. mart 2018 | 13:18

    To vracate za onog sto rece da jeste a nema ih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA